Slavi 100. rođendan: Nacijepala drva da goste dočeka u toplom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svi smo nekada nekom poželjeli da živi sto godina, ali se ta želja ostvarila samo rijetkima. Taj jubilej danas se slavio u porodici Radnić iz Grnčare kod Loznice, gdje je baka Zagorka na torti ugasila stotinu svećica, i time ujedno postala i najstariji stanovnik Podrinja.

Stoti rođendan Zagorka je dočekala radno i u krugu porodice. Prije nego što je na torti ugasila svećice, iscijepala je drva da goste dočeka u toploj sobi.

“Radila sam kako sam zapamtila, za sebe, sve što god muška glava može da radi, i dan danas mogu da nacepam drva, da naložim vratu, mogu sve tako da očistim. Ja se samo molim bogu dok sam živa da sam zdrava, da mogu da se krećem”, kaže slavljenica Zagorka Radnić.

ČITAJ JOŠ:  Dalila slomljena od bola: Čim je otvorila oči počela da lije suze, Car joj napravio pakao od života!

Zagorka je rođena 1921. godine, a 25. mart oduvijek slavi kao svoj rođendan, iako u ličnoj karti stoji drugi datum, jer, zna ona, kaže, bolje od matičara kada ju je majka rodila.

Na dvije torte, dva puta broj sto, i sa željom da dočeka još toliko.

“Ja bih lično poželjela da ona meni živi još mnogo, mnogo godina. Ona kaže bilo joj mnogo. Njoj bi bilo, ali nama nje nikad dosta”, iskrena je Zagorkina unuka Radmila Mihailović.

ČITAJ JOŠ:  “FILIPU NEĆU DOZVOLITI DA MI UĐE U KUĆU” Huso odgovorio na Dalilin intervju od sinoć

“Moja prababa ima šestoro dece, jedanestoro unučića, šesnaestoro praunučadi, i petoro čukununučadi”, priča Zagorkin praunuk Vladimir Radnić.

“Da nije ova situacija, mi bi ipak organizovali drukčije i pozvali bi celo selo, i bila bi i muzika, a ovako u užem krugu obeležavamo taj njen praznik”, rekao je Zagornik unuk Dragan Radnić.

Porodica Radnić broji više od pedeset članova, a Zagorka je, kažu, i dalje stub kuće. Njen najstariji sin ima osamdeset godina, a najmlađe čukununuče – šest.

“Niko nije ni bio da je ne sluša, sve je bilo u redu, i danas dan, smo svi zajedno”, rekao je Zagorkin sin Milutin Radnić.

ČITAJ JOŠ:  Ruskinja Irina Shayk podržala Ukrajinu, pozvala sve da pomognu

“Vrlo složna porodica, i jako veliku ulogu je nana imala u toj našoj slozi, i dan danas se poštuje njena reč”, dodala je Zagorkina unuka Radmila.

Od nane Zage, kako je odmilja zovu, svi su, tvrde, oduvek samo dobijali ljubav i znanje, a kroz život ih uvijek vode njene mudre misli.

Sloga kuću gradi – izričita je Zagorka, i upravo zbog toga je, kaže, i dočekala stotu.

GODISNJICA
MARKETING