Slovaci iznenadili svijet i predstavili leteći auto

dd0ba3d8dcb1362f46f48f1abe11cf9f
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Priča o letećim autima stara je desetljećima, a posljednjih godina je sve aktualnija. 

Za razliku od nekih drugih proizvođača ova firma je gotovo pa beskompromisna u postavljanju performansi, ali i samom izgledu. Tako za razliku od nekih rivala od kojih mnogi nisu ni poletjeli, ovaj koncept letećeg automobila i izgleda odlično. Toliko je zanimljiv da djeluje kao da je izašao iz serijala o James Bondu, a ne da je stigao iz neke slovačke hale.

Iza projekta stoji Stefan Klein i njegov Klein Vision. Kreacija ima jasno ime AirCar, a video pokazuje kako može voziti cestom, ali i letjeti zrakom. Za transformaciju nije potrebno puno, tek oko tri minute. I pritom je vozač cijelo vrijeme u kabini, dok posao transformacije odrađuje elektronika. Krila se izvlače, a stražnji kraj se teleskopski pomiče unazad kako bi se povećao trup letjelice.

Istina, nemoguće je u potpunosti sakriti dvostruku namjenu, ali priznat ćete kako ovaj prototip izgleda kudikamo skladnije od svega prije viđenog. Air Car se dokazao kako je upotrebljiv, ali sada se mora certificirati. A to je nažalost dugotrajan posao koji si malo koja firma može priuštiti.

GODISNJICA
MARKETING