SLUČAJ U BIH: Direktor škole priznao primanje mita

novac 22

Vedran Starčević, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj kod Prijedora, pušten je da se brani sa slobode nakon što je prilikom saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu RS priznao da je primio mito. 

Starčević je uhapšen jučer u akciji “Erato” nakon što je od jedne učiteljice tražio i primio 1.000 KM mita. Radilo se simuliranoj primopredaji novca, koja se odvijala pod budnim okom policije. Nakon što je od učiteljice uzeo 1.000 KM u označenom novcu, Starčević je uhapšen.

– On je od učiteljice, koja u školi nije imala stalno zaposlenje, tražio 2.000 KM kako bi joj omogućio da dobije ugovor na neodređeno. Novac je tražio u dve rate od po 1.000 KM, s tim da je učiteljica drugu ratu trebala da plati do marta naredne godine – pojašnjava izvor blizak istrazi.

U Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da se Starčeviću na teret stavlja da je počinio krivično delo primanje mita, te zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

– Izjašnjavajući se na okolnosti izvršenja krivičnih djela, u prisustvu svog branioca, V. S. je priznao djela za koja se sumnjiči nakon čega je pušten da se brani sa slobode, jer nema zakonskog osnova za njegovo pritvaranje – rekla je portpartol RJT Dragica Tojagić.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE