SLUČAJ U BIH: Misteriozni auto presretao djecu

SLUČAJ U BIH: Misteriozni auto presretao djecu

Nema elemenata krivičnog djela u prijavama koje su stigle u policiji, a tiču se misterioznog auta koje je presretalo djecu u blizini nekoliko banjalučkih osnovnih škola. Razjašnjena su tri slučaja.

Iz policije kažu, da se u jednom slučaju radi o osobi koja poznaje djevojčicu i njene roditelje, u drugom je vozač dobacivao dječaku jer je nepropisno prešao ulicu što je dječaka uplašilo. Dok se u posljednjem slučaju, juče u naselju Česma, zapravo ništa nije ni desilo.

Dječak je primijetio crno auto, a ranije je vidio informacije na društvenim mrežama o nekom crnom autu koje je primjećeno oko škola, pa je pobjegao. Ipak, policija nastavlja da radi po prijavama.  

– Ono što smo do sada utvrdili, jeste da se ne radi o krivičnom djelu “Pokušaj otmice”, ali nećemo ništa prepustiti slučaju i dalje ozbiljno pristupamo – izjavio je Siniša Kojdić, načelnik Odjeljenja za opšti kriminaliteta Policijske uprave Banjaluka.

Ozbiljno su pristupili i u školama. Susret za sumnjivim  vozilom imala je učenica OŠ  Vuk Karadžić. Auto se zaustavilo i ponudilo joj prevoz do škole. O svemu je upoznata, učiteljica, ali i policija. U školi kažu oprezan treba biti ali ne treba dizati paniku.

– Sad smo došli u situaciju da nam se djeca boje prolaznika svake muške osobe starije od 18 godina,jedno dijete je trčalo prema policiji jer je vidjelo mušku osobu da nešto nosi u rukama, mislim da ni otišlo u drugu krajnost jer ako biše puta kažemo “vuk, vuk, vuk” kad stvarno bude vuk mi nećemo reagovati – rekla je Tatjana Vilendečić, direktor OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”.

Iako nema mjesta panici, roditelje je uplašilo i šokiralo sve što se desilo. Svjesni su da je i u ovakvim slučajevima, ključ u razgovoru sa djecom.

Da treba razgovarati sa djecom, poruka je i iz policije i škole. Roditelji treba da im skrenu pažnju da  ne komuniciraju sa nepoznatim ljudima i ni slučajno ne sjedaju u tuđe vozilo.

ATV

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica