99 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Skupocjeni Ferrari, koji je prošlog petka pronađen slupan pored puta u Kragujevcu, i čiji su vozač i putnici pobjegli prije nego što je stigla policija, i dalje je tema broj jedan na društvenim mrežama u Srbiji.

Iako se u petak tokom dana prenijela vijest da se vlasnik pojavio u policiji, njegov identitet zvanično nije saopćeno. Na mrežama je u međuvremenu objavljen video snimak proslave punoljetstva jednog mladića iz 2019. godine, koji je od oca gastarbajtera iz Minhena na poklon dobio upravo Ferrari. Sudeći po registracijima na poklonu i olupini, u pitanju je isti automobil, a da li je i dalje u vlasništvu istog mladića i da li je on odbjegli vozač, zasad nije poznato.

Kao što se vidi u priloženom snimku, registracija automobila sa mjesta nesreće je ista kao registracija na slupanom Ferrariju, što je i jasno vidljivo na fotografijama koje su mediji objavljivali u petak.

Podsjetimo, luksuzni automobil Ferrari, crvene boje, stajao je 18. juna oko 7 sati ujutru u užasnom stanju nasred ulice Kraljevačkih bataljona u Kragujevcu.

Svjedoci koji su govorili za medije ispričali su da su vidjeli grupu mladića kako izlazi iz razlupanog automobila i bježi nakon udarca u bankinu.

Za njima je ostalo uništeno vozilo, razlupanih stakala, falili su točkovi, dijelovi haube i slično. Policija i dalje utvrđuje kako je došlo do saobraćajne nesreće i ko je vlasnik Ferrarija stranih registarskih oznaka.