Služba za zapošljavanje ZDK: Nezaposlenim rok za prijavu na biro 120 dana

Nakon što je donesena Odluka o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH, stekli su se uslovi za vraćanje na ustaljen režim rada JU Službe za zapošljavanje ZDK i biroa rada Zenica od 1.6.2020.godine

Obavještavamo sve nezaposlene osobe i druge korisnike usluga o sljedećem:

– Radno vrijeme sa strankama je od 08:00 – 14:00 sati – Redovno javljanje će se vršiti u rokovima kako slijedi:

• Korisnici prava na novčanu naknadu trebaju se javiti u roku od 30 dana, računajući od 1.6.2020.godine • Korisnici prava na zdravstveno osiguranje trebaju se javiti u roku od 45 dana, računajući od 1.6.2020.godine • Nezaposlene osobe koje nisu korisnici navedenih beneficija trebaju se javiti u roku od 120 dana, računajući od 1.6.2020.godine.

Ovom prilikom apelujemo na građane da prilikom redovnog javljanja poštuju, još uvijek važeću, socijalnu distancu kao i da koriste propisanu zaštitnu opremu tokom boravka u zatvorenom prostoru. Također, apelujemo da se ne stvaraju nepotrebne gužve kako se ne bi izlagali nepotrebnim rizicima obzirom da su rokovi koji su navedeni sasvim dovoljni da se realizuju propuštena javljanja.

– Prestaje mogućnost prijave na evidenciju putem e-maila, faksa ili redovnom poštom. Potrebno je, dakle, da nezaposlene osobe dođu na biro sa potrebnom propisanom dokumentacijom i izvrše prijavu.

– Poslodavci koji su korisnici sredstava sufinansiranja zapošljavanja ubuduće treba da dostavljaju svoja pravdanja redovnim putem na protokol biroa rada Zenica.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE