foto tvk3 screenshot
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 10, 2021 @ 6:45
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti

Policijska službenica Granične policije BiH prijavila je komandira Jedinice Granične policije Bijeljina Milislava Aščerića za dugogodišnji mobing i uznemiravanje.

Unutrašnja kontrola vrši provjere navoda koji teško optužuju prijavljenog komandira.

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, riječ je o službenici Mireli B. 

“Uprkos toj činjenici Pomoćnik direktora Dragan Kulić osigurao je nedavno novčanu nagradu prijavljenom Aščeriću radi izuzetnih uspjeha u radu. Svi u Graničnoj policiju znaju da je Aščerić novac dobio zbog prijateljstva sa Kulićem i kao vid podrške upravo sada”, rekao je izvor našeg portala iz Granične policije BiH, dodajući da je sramotno je da se nagrađuje policijski službenik kojeg ispituje unutrašnja kontrola radi teških optužbi.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Službenica je, sumnjajući u nepristrasnu istragu, čitav slučaj prijavila i Ombudsmenu BiH i Agenciji za ravnopravnost spolova.

“Koliko Kulić ne preza od favoriziranja svojih ljudi dokazuje i činjenica da prijedlog za nagrađivanje Aščerića nije išao redovnim i zakonitim putem več je Kulić kršeći sve pozitivne propise novčano nagradio svog čovjeka ne prezajući ni od, ne samo u ovom slučaju, od obmanjivanja direktora Granične policije BiH Zorana Galića”, dodao je naš izvor.

Prijava je podnesena i Centralnom istražnom uredu, koji do sada nije ništa poduzimao po ovim pitanju, a bio je dužan obavijestiti Tužilaštvo BiH.

LIDER