Smijeh i humor: Zašto su ove dvije stvari važne za svaku vezu?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Humor može popraviti svaku tešku situaciju ili period te je neophodan za svaku romantičnu vezu. Zapravo, jedna od prvih stvari za koju ljudi kažu da je traže kod svojih partnera jeste upravo to – sposobnost da nekoga nasmiju. Ne morate biti profesionalni komičar kako bi nasmijali svog partnera. Stranica Vix prenosi nekoliko razloga zašto je važno da se potrudite da u vašoj vezi uvijek ima dovoljno šala i smijeha.

Smijanje dokazano smanjuje stres što bi moglo imati benefite na duže i kraće staze. Pomaže radu mišića, pluća, srca i opušta organizam. Osim toga, kada govorimo o benefitima na duže staze, smijanje popravlja imunitet, smanjuje bol, popravlja raspoloženje…

Humor zbližava parove, čak i ako ste u svađi s vašim partnerom, šale mogu popraviti vaše raspoloženje i dodatno vas zbližiti. One će opustiti atmosferu i pomoći vam da stvorite “mirniju klimu” za rješavanje komplikacija i svađa.

Najkraći i najjednostavniji razlog jeste ovaj – humor će uljepšati svaki sivi dan. Svaki par nailazi na teške momente u vezi, dane kada jednostavno ne mogu funkcionisati kao inače. Bilo da je u pitanju problem na poslu, u porodici… Ako možete oraspoložiti i nasmijati svog partnera u takvim trenucima, onda je vaša veza mnogo jača nego što mislite.

Parovi koji se smiju zajedno, ostaju zajedno! Magazin Evolutionary Psychology sproveo je istraživanje kroz koje su došli do zaključka da oni parovi koji dijele isti smisao za humor imaju stabilnije i duže veze.

Klix