Portal 072info

SMRŠALA PREKO 40 KG I SADA ODLIČNO IZGLEDA: Nažalost, s kilogramima je izgubila i prijatelje

Jedna mlada žena odlučila je smršati i zaista je uspjela u svojoj nakani. Međutim, gubeći tih 42,5 kilograma, izgubila je još nešto.

Visoka samo 1,58 metara, Fiona Hodge smršala je sa 97 kg na težinu od 54,5 kilograma, a za dijetu se odlučila kad je vidjela svoje fotografije s vjenčanja.

Majka dvoje djece zamijenila je brzu hranu zdravim obrocima, a u roku od godine dana smršala je nevjerovatnih 42,5 kg.

Ali, Fiona tvrdi da su svi njeni prijatelji pobjegli nakon što je njena dijeta uspjela jer su željeli da ona bude njihova debela prijateljica.

– Pojela sam toliko nezdrave hrane da nije ni čudo da sam bila debela, moja prehrana je bila grozna i bila sam ogromna. Mrzila sam svadbene fotografije, jednostavno ih nisam mogla gledati. Nikad nisam izlazila, uvijek sam nosila sve crno, sa što više slojeva kako bih se ‘sakrila’, nisam čak ni djecu vodila u park.

– Bila sam zabrinuta, bojala sam se da će mi se drugi roditelji smijati jer ne mogu potrčati za svojom djecom. Moji prijatelji su me na početku podržavali, ali kada su kile počele spadati, optužili su me da sam opsjednuta prehranom. Bilo je teško, gubila sam težinu ali sam izgubila i prijatelje.

– Mislim da neki ljudi jednostavno trebaju debelu prijateljicu kako bi oni izgledali tanji i bolje se osjećali. Ali ja više nisam ta osoba. Zdravija sam i sretnija i pronalazim nove prijatelje koji me podržavaju u novom načinu života.

2fiona1

Prije nego se odlučila promijeniti način prehrane, unosila je nevjerovatnih 7.200 kalorija dnevno.

S kilogramima se borila od tinejdžerskih dana, a zbog težina je imala problema i s bubrezima.

Živjela je od brze i nezdrave hrane, preskakala doručak, a onda jela velike količine peciva. pizze, čipsa i pila gazirane sokove.

No, onda se odlučila za radikalne promjenje, a uz podršku supruga Andyja, kilogrami su se počeli topiti.

Pridržavala se posebnog plana mršavljenja i vježbala, pa se tako i približavala svojoj idealnoj težini.

Nakon što je izgubila 40 kilograma, trebala joj je nova odječa, ali Fiona tvrdi da su njeni prijatelji bili zlobni i ljubomorni.

– Što sam više mršala, bilo je više loših komentara, to me je jako pogađalo jer sam mislila da će biti sretni zbog mene. Neke od najboljih prijateljica su mi rekle da izgledam ispijeno i bolesno i da trebam prestati s dijetom, čak i vježbati.

– Ali znala sam da se ne mogu vratiti svom starom načinu života.

– Sada sam zdravija, samopouzdanje mi je veće, a naći ću i nove prijatelje – kaže.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box