SMRŠAO 180 KILOGRAMA: A najviše zahvaljujući internet igrici i jednoj djevojci…

Podijelite vijest

2flemingBrajan Fleming (32) iz Mičigena prije dvije godine je bio težak 283 kilograma. Nije imao posao niti prijatelje, a dane je provodio u krevetu…

– Za večeru bih obično pojeo dupli čizburger sa pomfritom, porciju pohovane piletine i veliki sendvič. Svakodnevno sam se pretrpavao brzom hranom – sjeća se Fleming.

Njegovo zdravstveno stanje se ubrzano pogoršavalo, sve dok ga internet igrica “Draw Something” (nacrtaj nešto) nije slučajno spojila sa Džeki Isthem (52).

Britanka koja se zbog urođene bolesti mišića hrani izuzetno zdravo i redovno vježba, ubijedila je Fleminga da promijeni svoj život iz korijena.

– Rekla mi je da na svijetu postoje ljudi koji se bore da prežive, a ja imam sve uslove da budem srećan i odbacujem ih – kaže Amerikanac.

Uz Džekinu podršku, Fleming je ostavio alkohol, počeo je da šeta svakog jutra i da jede voće i povrće. Njih dvoje su se krajem prošle godine sastali u Parizu, gdje su se zajedno popeli na vrh Ajfelovog tornja.

2flaming1– Džeki je najbolja stvar koja mi se dogodila. Spasla mi je život, iako nikad nije preuzela zaslugu za to – kaže bivši alkoholičar.

On je danas težak 103 kilograma i odlučan u namjeri da još oslabi. Sa svojom prijateljicom se redovno dopisuje, a ove godine je planira posjetiti u Londonu.

Doznajemo.com/Blic