Smrt Saida Hasanovića potresla Podrinje: Izdalo ga srce, baš kao i njegovog oca

hasanović
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prerana smrt Saida Hasanovića (20), mladića iz Konjević-Polja kod Jelaha koji je studirao u Turskoj, potresla je Podrinje, ali i cijelu zemlju. Njegov brat Haris, učenik četvrtog razreda srednje škole u Srebrenici, kaže da je njihovoj majci Havi saopćeno da je srčani udar uzrok smrti, što je objavljeno i na stranici Ministarstva odbrane BiH.

Ovaj 20-godišnjak preminuo je prekjučer u Turskoj, gdje je bio na školovanju.

Said je srednju školu završio u Srebrenici, a Vojnu akademiju je započeo u Turskoj. Ima dva brata i sestru, a u oktobru 2018. godine ostali su bez oca Senajida, koji je, također, preminuo od srčanog udara.

ČITAJ JOŠ:  Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH: Okrenimo se ekonomiji!

Školovala ih je majka Hava, koja je prekjučer, uz pomoć Ministarstva odbrane BiH, sa mlađim sinom Seidom, otputovala u Tursku da preuzme Saidovo tijelo.

Said je tokom školovanja u Srednjoškolskom centru Srebrenica boravio u stacionaru Međunarodnog foruma solidarnosti (MFS) “Emmaus“ u Potočarima kod Srebrenice. Po saznanju o njegovoj smrti, ovaj kompleks obavile su tuga, tišina i bol. Nestao je uobičajeni mladalački žamor.

– Bio je uzoran učenik i korisnik stacionara. Svi su ga voljeli, a on je bio discipliniran kao da je znao da će biti vojnik. Ono što je krasilo ovog mladića je pažnja prema svojim drugovima iz internata koje nije zaboravljao, kao ni svoje Podrinje. Za svu djecu internata od dobivenog džeparca organizirao je večeru – kazali su iz „Emmausa“.

ČITAJ JOŠ:  Poznat uzrok smrti 20-godišnjeg Saida Hasanovića: Prije nekoliko godina ostao je bez oca, a odricao se novca od školarine da pomogne drugima

Tuga i bol

Kod kuće u Jalahu nalazimo Saidovog brat Harisa i sestru Saidu Merajić. Od tuge i bola nisu mnogo pričali.

– Mama je s bratom u Turskoj i ne znamo kada će biti dženaza i ukop – rekao nam je kratko.

Samo je sigurno da će biti ukopan pored oca Senajida na seoskom mezarju, gdje nas je odveo Haris i proučio ocu Fatihu.

Primjeran učenik

Momčilo Cvjetinović, direktor Srednjoškolskog centra u Srebrenici, za „Avaz“ kaže da su od jučer tuga i žalost među svim učenicima i profesorima.

ČITAJ JOŠ:  Ispraćen uz vojne počasti: Klanjana dženaza kadetu OSBiH Saidu Hasanoviću

– Čim smo saznali da je Said u komi, svaki dan smo se interesirali za njegovo zdravstveno stanje. Nažalost, stigla je tužna vijest. Bio je dobar učenik, a posebno ga je krasio primjeran odnos prema profesorima i svim drugovima i drugaricama – kazao je Cvjetinović.

GODISNJICA
MARKETING