SNAHA SE SUPROTSTAVILA SVEKRU I SPASILA MUŽU ŽIVOT: Ima 92 godine, umrijet će u zatvoru

PUSKA 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Živojin R. (92) iz Koprivnice kod Zaječara uhapšen je jučer zbog sumnje da je na terasi porodične kuće hicem iz lovačke puške pokušao da ubije svog 68-godišnjeg sina Bratislava koga je pogodio u butinu.

Šta je prethodilo ovom nesvakidašnjem pokušaju ubistva utvrdit će istraga, a svi akteri bi trebalo da daju iskaz. Ono što je zasad utvrđeno jeste da je osumnjičeni 92-godišnji starac uzeo lovačku pušku, za koju je ima dozvolu, i pucao u butinu sinu koji sjedio na terasi. Nakon što je ispalio hitac u sina, Zlatica, supruga ranjenog Bratislava i Živojinova snaha, uspjela je starcu da oduzme pušku. Živojin, međutim, nije odustrajao od namjere i plana da usmrti sina. Uzeo je sjekiru i krenuo ka Branislavu.

Komšije oca i sina su čuli galamu i jauke, navodi Blic, koji su dopirali iz njihovog dvorišta pa su potrčali. Stigli su na vrijeme, savladali starca i razoružali ga, oduzeli mu sjekiru, da ne bi i usmrtio već povrijeđenog sina.

Pozvani su policija i Hitna pomoć koja je ranjenog Branislava prevezla u bolnicu. Osumnjičenom Živojinu policija je odmah, po nalogu tužioca, odredila zadržavanje do 48 sati.

U selu nadomak Zaječara juče su svi bili šokirani nakon saznanja da je Živojin pokušao da ubije sina, s kojim, koliko je njima poznato, nikada nije bio ni u kakvom ozbiljnom sukobu. Ni otac ni sin nisu poznati kao kavgadžije, nasilnici, o čemu svjedoči i to da ni protiv jednog nisu podnošene krivične prijave, “čisti” su pred zakonom.

  • Oni su bili porodica za primjer. Vrijedni, bogati. Živojin i njegova supruga, koja je umrla prije nekoliko godina, radili su vrijedno, prodavali na pijaci i sinovima pomogli da sagrade kuće u Zaječaru, gdje je živio Branislav sa porodicom, i Boru, gdje im je drugi sin. Slagali su se super, još se sjećamo, kada su bile neke igranke u selu, pa Živojinova žena, sa sinovima i snahama, ode. Svi dotjerani, ne zna se ko je ljepši od koga – priča za “Blic” jedna mještanka Koprivnice.

Živojin je tokom radnog vijeka bio zaposlen kao trgovac, ali je u kraju poznat kao pčelar. Njegov med je bio nadaleko hvaljen.

  •  Deda, iako ima 92 godine, više je nego vitalan. Dobrog je zdravlja i dan-danas vozi. Koliko je sposoban, svjedoči i to da zna da ujutro sjedne u kola odveze se u Zaječar, pojede burek i vrati se – kažu Koprivninačani.

Njegov sin Branislav je popravljao mašine, a otkad je u penziji, on i Zlatica su više u selu nego u Zaječaru. S njima je često i unuk od kćerke, koga vode i dočekuju iz škole. Imaju i sina. Branislav i Zlatica, kada su u selu žive u jednoj kući, a Živojin u drugoj, u istom dvorištu.

  • Nikada se zaista nisu svađali oko nekih krupnih stvari. Recimo, oko imovine, što je ovdje u Srbiji uobičajeno. Živojin je znao da zamjeri što su mu donijeli za ručak nešto što on baš ne voli. Ali, hrana nije razlog da se sa nekim posvađaš na “krv i nož”, posebno sa nekim ko je tvoje meso i da ga ubiješ. Šta mu je to trebalo sada? Ima 92 godine, umrijet će u zatvoru – konstatuju komšije i izražavaju nadu da će se Branislav oporaviti.