Portal 072info

SNIK „ATOM“ NAKON POVRATKA SA MONT BLANC Prezentacija pohoda i uspjeha

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U prostorijama Sportsko-naučnoistraživačkog kluba „Atom“ Zavidovići u zavidovićkom Domu kulture sinoć je održana prezentacija ovogodišnje bosanskohercegovačke ekspedicije na Mont Blanc.

U ugodnoj i opuštenoj atmosferi prisutni su mogli vidjeti do sada neobjavljene fotografije sa ovog pohoda. Podsjetimo, ova mlada ekipa „Atomaca“, predvođena iskusnim alpinistom Zdenkom Veljačićem, je 20. jula 2016. ostvarila svoj san osvojivši 4.810 m visok vrh:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
  • Želim da se zahvalim na povjerenju roditeljima mladića koje sam predvodio na ovoj ekspediciji. Put je bio dalek, a poduhvat težak i zahtjevan, uprkos tome mladići su bili sjajni i čitava ekipa je uspjela osvojiti Mont Blanc. Nadam se da nose samo lijepe uspomene, – rekao je Zdenko Veljačić.

Članovi ekspedicije su svoj pohod na Mont Blanc posvetili između ostalih i oboljelima od plućne hipertenzije u Bosni i Hercegovini, zbog čega je ova ekipa  dobila i posebnu zahvalnost od predsjednice Skupštine Udruženja oboljelih od plućne hipertenzije „Dah“ – u Bosni i Hercegovini, Vere Hodžić:

  • Veliko hvala u ime svih oboljelih od plućne hipertenzije u Bosni i Hercegovini. U svijet je otišla slika kojom ste dali podšku oboljelima od ove rijetke bolesti koji se bore za pravo na lijek koji je nedostupan svima, koji se bore za svoje pravo na život. Iskreno vam čestitam na ovom uspjehu, te vjerujem da ćemo zajedno nastaviti misiju podizanja svijesti o ovoj bolesti, – izjavila je Vera Hodžić.

Prezentaciji su pored Zavidovićana prisustvovali i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Mensur Sinanović i načelnik općine Zavidovići, Suad Omerašević. Obojica su čestitali članovima ekspedicije i izrazili svoje divljenje poduhvatima koje već godinama čine članovi „Atoma“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  • „Atom“ je odavno brend Zavidovića, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Čestitam vam na svim dosadašnjim i budućim uspjesima. Ovogodišnjoj ekspediciji osvajanja Mont Blanca je zaista veliki podvig i uspjeh, – istakao je ministar Sinanović u svom obraćanju nakon prezentacije.

Članovi „Atoma“  su ovom prilikom najavili sljedeću ekspediciju. Naime, Zdenko Veljačić, već za nekoliko dana kreće u osvajanje Kilimandžara.

a2

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME