SNSD nastavlja po starom, posebna sjednica NSRS-a o prebacivanju nadležnosti

3F9C9848 5D46 4408 A1DF BA3F42BABA34

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o prebacivanju nekih nadležnosti sa države na entitet će biti održana do 10. decembra.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio zamjenik predsjednika NSRS Denis Šulić, koji je trenutno na čelu ove institucije, s obzirom na to da je predsjednik Nedeljko Čubrilović privremeno odsutan iz zdravstvenih razloga.

Ove sedmice bi trebalo da bude završena 19. redovna sjednica NSRS nakon koje će na red doći i ova dugoočekivana posebna sjednica, koja je najavljivana još u oktobru i novembru, međutim njeno održavanje je uporno odgađano.

Šulić navodi da postoji okvirni dogovor da ova sjednica bude održana između 8. i 10. decembra, te da je materijal pripremljen i poslat svim poslanicima na kućnu adresu.

Materijal te 25. posebne sjednice NSRS-a sastoji se od pet tačaka, a Šulić navodi da će ovoj sjednici vjerovatno prisustvovati Čubrilović s obzirom na to da njegov oporavak teče onako kako je planirano.

Inače, Dodik je ranije najavio da će Srbe povući iz nekih državnih institucija kao što su poreska uprava, pravosuđe, obavještajne službe, pa čak i nacionalna vojska.

Prethodni članakČarolija počinje: Snimci iz zraka pokazuju Bjelašnicu pod prvim ovosezonskim snijegom
Sljedeći članakKako bi booster doza mogla pomoći u zaštiti od nove varijante omikron