Portal 072info

Šok na autoputu: Vozili 130 km/h, a onda je pred njih izletio medvjed!

Članovi Udruženja veterana vojne policije Zadarske županije doživjeli su pravi šok kada im se tokom vožnje na autoputu ukazao medvjed.

– Medo mi je iskočio pred automobil na mojoj, desnoj strani autoceste nekoliko kilometara iza tunela Sveti Rok. Sve se odigralo jako brzo, nisam stigao ni zakočiti, ni prestrašiti se. Reagirao sam automatski, a imali smo sreće što nije bilo drugih vozila na autocesti. Udarili smo u medu, ali nismo se prevrnuli, Bog nas je sačuvao. Medvjediću, nažalost, nije bilo spasa, rekao je Josip Adžić (45), predsjednik Udruženja veterana vojne policije Zadarske županije – prenose 24sata.

Medvjedić je navodno preko autoputa krenuo za majkom kroz rupu na ogradi.

– Bilo nas je četvero u automobilu i vjerojatno ne bismo bili živi da se vozilo okrenulo na krov. Na sreću nisam vozio brzo, jer se inače držim ograničenja, a u trenutku nezgode vozio sam oko 130 kilometara na sat. Malo smo se “ugruhali”, kolega je slomio rebro, ali sve u svemu dobro smo prošli s manje više lakšim povredama. Tek malo kasnije, kad je sve prošlo, došlo nam je u glavu što je moglo biti i koliko smo imali sreće – kaže Adžić.

Iz Ličko-senjske policije potvrdili su da se 26. maja u 4 sata na autocesti A-1, na području općine Lovinac u smjeru Zagreba dogodila se saobraćajna nesreća. Nakon uviđaja utvrdili su da “pravna i odgovorna osoba u pravnoj osobi koji su nadležni za održavanje ceste nisu vodili brigu i poduzimali primjerene mjere za odvijanja sigurnog i nesmetanog saobraćaja” – saopćeno je.

 

 

 

Avaz.ba

Podijelite članak