Portal 072info

Sok od mrkve jača srce

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Jako narandžasta boja mrkve potiče od karotina, kojeg u mrkvi ima u izobilju, kao ni u jednoj drugoj namirnici.

Iz karotina nastaje vitamin A koji nam obezbjeđuje bolju pigmentaciju i zdravu kožu, kosu i nokte. Zatim utiče na pravilan rast, rad jetre, želuca, crijeva, jača srce, popravlja vid, podiže imunitet i još dosta toga.

Sok od mrkve odlično je prirodno sredstvo za čisćenje organizma od štetnih materija (posebno se preporučuje u proljeće), protiv poliartritisa, osteohondroze, lošeg varenja, gastritisa, problema sa stolicom i hemoroidima.

Ublažava psihički umor nastao prekomjernim intelektualnim radom i stresom. Ublažava zamor srčanog mišića, reguliše razmjenu materija u organizmu pa time utiče i na regulisanje tjelesne težine, piše Priroda leči sve.

U terapijske svrhe, kao lijek, sok od mrkve potrebno je piti ujutru prije doručka i to oko 150 ml, obavezno svježe cijeđenog soka. Pošto sok od mrkve vrlo efikasno ubija bakterije, poželjno je i zadržati ga malo u ustima prije gutanja. Osim toga jedna časa ovog napitka dovoljna je da otkloni gorusicu. Zato je sasvim sigurno da bismo bili mnogo zdraviji ukoliko bi dan, umjesto uobičajenom crnom kafom, započinjali ovim blagotvornim crvenim napitkom.

Nezavisne

Podijelite članak