ŠOK: Poginuo slavni glumac

Policija nocna
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Francuski glumac Gaspard Ulliel poginuo je danas u nesreći na skijanju u Savoji, na istoku Fracuske, prenijela je agencija France-Presse.

Glumac od 37 godina imao je nesreću u utorak i hitno je prebačen u bolnicu u Grenoblu, prenijeli su francuski mediji navodeći da je do nesreće došlo u sudaru sa drugim skijašem.

Francuski premijer Jean Castex odao je poštu Ullielu navodeći da je preminuo glumac koji je rastao uz kinematografiju koja je i njega voljela.

Gaspard Ulliel će ostati upamćen po ulozi slavnog modnog kreatora Yves Saint-Laurent u filmu Bertranda Bonella snimljenog 2014. godine.

4BBDC0A0 70D4 4F53 B3AD 31613C3FE50D
Poginuo u nesreći na skijanju

Glumac je 2017. godine dobio nagradu francuske Akademije filmske umjetnosti – Cezara za najbolju mušku ulogu u filmu “Juste la fin du monde” (Samo je kraj svijeta) reditelja Xaviera Dolana.

Bio je lice modne kuće Chanelle za muški parfen “Bleu de Chanel”. Glumio je sa poznatim glumcima Isabelleom Huppert i Gerardom Depardieuom.

Gaspard Ulliel je imao i međunarodnu karijeru, a uskoro će biti prikazana Marvelova serija “Moon Knight” (Mjesečev vitez) na platformi Disneyja u kojoj on igra.

U svijetu će također ostati upamćen po ulozi mladog Hannibal Lecter u filmu “Hannibal Rising” reditelja Petera Webbera.