Spasioci iz Zavidovića krenuli put Turske kako bi pomogli ugroženima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prema posljednjima informacijama, razorni potresi u Turskoj i Siriji usmrtili su blizu 8000 osoba, a pomoć pristiže sa svih strana.

Nakon što su jučer i sinoć otputovale prve spasilačke ekipe iz Bosne i Hercegovine, dodatni timovi su put Turske krenule jutros, a među njima su i pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) Zavidovići koji su krenuli rano jutros kopnenim putem.

– Iako je GSS Federacije BiH imao spremne spasioce za pokret (50 spasilaca) do 10 sati prvog dana nesreće u Turskoj i Siriji, brojni birokratski problemi naseg državnog sistema nisu dozvolili hitni odlazak u pomoć. Konačno je naš kombi jutros krenuo put Turske. Sporo i kasno ali nije do nas. Spasiocima želimo što više spašenih života i da se sretno vrate sa ovog puta dugog više od 2000 kilometara, saopštili su iz SNIK Atom.

ČITAJ JOŠ:  ArcelorMittal: Zamućena voda u rijeci Bosni sadržavala željezo i krečnjak, ali se incident ne smije ponoviti
GODISNJICA
MARKETING