Portal 072info

SPEKTAKL U ARENI ZENICA: Sve spremno za baletnu predstavu „Labuđe jezero“

Zenica je 20. novembra 2014. godine zvanično postala grad, te se tim povodom u Areni Zenica u nedjelju, 07. decembra organizuje veliki kulturni spektakl, zasigurno jedan od najvećih u našem gradu, ali i u Areni Zenica.

Tim povodom danas se u press centru Arene održala preskonferencija povodom spektakla koji nas očekuje u nedjelju, a radi se o predstavi „Labuđe jezero“ koje će izvesti Carski ruski balet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

IMG_5551Predstavnicima medija obratili su se Biljana Trifković ispred Osnovne baletne škole „Ars“ Zenica, Zlatko Berbić producent i organizator, Feđa Jovanović direktor Arene Zenica i Arnel Kalušić predstavnik sektora za društvene djelatnosti Općine Zenica.

Ono što je naglašeno jeste da publiku u nedjelju navečer očekuje veliki spektakl i predstava koja se rijetko kada može pogledati uživo u našem gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Svake godine pokušavamo podići na nivo naš rad i zalaganje za kulturne manifestacije. Zenica je dobila status grada, te povodom tog događaja ovom divnom gradu poklanjamo ovaj veliki spektakl, te ćemo na taj način obilježiti oličje koje je Zenica dobila. Mi smo prije nekoliko godina razgovarali sa ljudima iz Ruskog baleta ali se sve zasnivalo na razgovoru te je sve letjelo u zraku. Sada se ta priča obistinila i sva ta organizacija je pred nama, te i sam spektakl koji nas očekuje za dva dana. Zasigurno će Zeničani i Zeničanke uživati u ovom muzičko-scenskom događaju koji će vas ostaviti bez daha“, rekao je Zlatko Berbić, producent i organizator ovog projekta.

Zanimljivo je to da u Zenicu dolazi 50 učesnika i dva kamiona opreme, te da ova turneja traje već šest mjeseci. Kako je naglašeno, predstava je namijenjena za sve generacije, te će djeca od sedam, pa starije osobe i preko 77 godina uživati u onome što su organizatori pripremili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tehnički organizator baletne predstave „Labuđe jezero“ jeste Arena Zenica, na čelu sa direktorom Feđom Jovanovićem koji je istakao: „Arena je jedan od najljepših objekata u Bosni i Hercegovini i zasigurno je da će zadovoljiti sve događaje što je bio i slučaj proteklih godina, ali ono što nas očekuje u nedjelju je sigurno nešto glamurozno i posebno. Štampan je veliki broj karata, te će se po prvi put izvršiti numeracija sjedišta za one koji odluče tu noć provesti u Areni. Što se tiče karata ostalo ih je još malo, a na samom početku prodate su one najskuplje, što jednostavno govori o kakvoj se predstavi radi. U nedjelju će Zenica biti centar Bosne i Hercegovine, jer već imamo pozive i rezervacije kako iz Bihaća, Tuzle, Cazina, Banovića, tako i Bugojna, Mostara, Sarajeva i okolnih gradova. Cijene se kreću od 8,00 KM, pa do 15,00 KM po osobi.

Ispred Općine Zenica, sektora za društvene djelatnosti, obratio se Arnel Kalušić, koji je također potvrdio o kakvom se spektaklu radi: „Grad Zenica stoji svim resursima, naručito ovakvim događajima, te im daje podršku. Ovo je zasigurno jedan od najvećih kulturnih dešavanja u Areni, ali i u našem gradu. Ovom prilikom pozvao bih sve građane i ljubitelje da dođu u nedjelju u Gradsku arenu u Zenici, te budu dio velikog spektakla, koji se ne može gledati svaki dan“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Da je kvalitet baleta zastupljen i u Zenici, pokazuje činjenica da će na samom početku noći dvije balerine iz Zenice prirediti svečano otvaranje i početak velikog spektakla: „Stotinu balerina iz Zenice i Kaknja boravit će na južnoj tribini, te ćemo i mi biti dio ove predstave. Ponosna sam jer će naše dvije članice, inače takmičarke koje su osvajale evropska i svjetska takmičenja upriličiti svečano otvaranje, te biti dio jedne velike baletske porodice koja se viđa jednom u životu. Pozivam sve one koji su imali želju da gledaju balet, ali i ovo veliko i poznato djelo, da nam se pridruže u nedjelju u 19:00 sati u Areni“, istakla je Biljana Trifković ispred Osnovne baletne škole „Ars“ Zenica.

Napominjemo, svi oni koji budu prisustvovali ovom događaju mole se da obrate pažnju na ponašanje tokom izvođenja predstave te da smanje proizvodnju zvukova na svaki mogući minimum, jer tokom predstava ovog tipa zvukovi bilo koje vrste su strogo zabranjeni i krajnje nehumani.

Predstava „Labuđe jezero“ u izvedbi Carskog ruskog baleta održat će se u nedjelju, 07. decembra u Areni Zenica s početkom od 19:00 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME