Sportske igre mladih – Prijave od 15. maja

Sportske igre mladih – Prijave od 15. maja

734005_472168226188753_1225625879_nOmogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima učestvovanje u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom ljeta bio je glavni cilj kada su se po prvi put, 1996. godine, organizovale Sportske igre mladih.

Ideja je rasla i takmičenje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. U 16 godina organizacije Igara u Hrvatskoj i 2 godine u Bosni i Hercegovini na Igrama je učestvovalo preko 600.000 djece i mladih.

Djeci i mladima širom BiH pruža se mogućnost besplatnog učestvovanja na takmičenjima u 10 sportova, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurana je besplatna mini ekskurzija u svojstvu učesnika Finala u Sarajevu.

Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.Igre su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije.

Podršku Igrama daju eminentna imena iz sportskog i političkog života, pa su tako Ambasadori Igara: Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih potpredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Počasni predsjednik Igara u Bosni i Hercegovini je gospodin Ivica Osim, a ambasadori su Vedad Ibišević i Miralem Pjanić.

Sportske igre mladih promovišu način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim trendovima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladih.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najviši nivo. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u BiH i šire.

www.igremladih.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica