AUTOR: K.H.
DATUM: sij 9, 2022 @ 20:50
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Tokom rata u Bosni i Hercegovini emitovala se emisija koju su vodili akteri “Top liste nadrealista”. Zvala se Folk fildžan. U jednom od izdanja sprdali su se sa srbijanskim intelektualcima koji su navodno željeli pomoći okupiranom Sarajevu.

Dio emisije pod nazivom “Poruka bratskog Beograda” objavljen je na YouTube kanalu VideoArhiv.

“Te poruke u kojima se pozivalo na mir djelovale su, nažalost, isprazno u to vrijeme dok je ‘srbočetnička’ (kako smo je tada zvali) artiljerija, odnosno artiljerija velikosrpskih snaga (tzv. JNA i bosanskih prosrbijanskih separatista) razarala grad”, stoji u opisu.

“Intelektualni Beograd je usplahiren. Još jedna akcija u nizu akcija pomoći vama Sarajevcima. Jučer su se ‘rijeke’ intelektualaca spustile do ušća Save u Dunav i tu su zagazile u hladnu vodu. Ne treba da ističem koliki je to ozbiljan rizik od prehlade. U vodu je puštena flaša sa porukom: ‘Sarajevci, mi smo uz vas'”, rekao je Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Zatim ga je Mirko Srdić, odnosno Elvis J. Kurtović upitao: “Ali Snežana, kako će doć’ ta flaša do Sarajeva? Pa ne ulijeva se Dunav u Miljacku.”

“Ouuu, o tom nismo razmišljali”, odgovorio je Sexon.

“Hvala, Snežana. Nastavljamo dalje s našom Top listom”, kazao je Elvis.

“Hvala i vama. Žao mi je”, “izvinio” se Sexon.

LIDER