Portal 072info

Spremnost Tužilaštva ZDK u sprečavanju prijetnji novinarima

Novinari s područja Zenice, gdje se u posljednje tri godine poziva na nasilje nad sedmom silom i tako ugrožava njihova sigurnost, nastavljaju svoju borbu protiv lažnih profila i stranica na društvenoj mreži Facebook poput „Salyven Oneel”, “Čaršija Zenica”, “Zenica 24 sata”… 

Nakon sastanka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održanog 22. novembra, novinari su danas održali sastanak i s glavnom tužiteljicom Vesnom Kaknjo i njenim zamjenicima Vesnom Bjelošević i Redžom Delićem. 

Na sastanku je izražena spremnost Tužilaštva da pokrene postupak u slučajevima prijetnji i ugrožavanja sigurnosti novinara, ali je još jednom istaknuto da je za svaki komentar ili objavu koja upućuje na to potrebna, najprije, prijava nadležnim institucijama.  

Razmijenjene su i informacije te razjašnjene određene nedoumice u vezi s temom sastanka, što predstavlja vid dobre saradnje između predstavnika medija i Tužilaštva kada je u pitanju navedena problematika. 

Novinari su, također, nakon sastanka poručili da nastavljaju svoju borbu za slobodu izvještavanja te da neće nijemo posmatrati pokušaje omalovažavanja, prijetnji i pritisaka na rad.  

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 10
    Shares

Počitajte još

ZENICA Kod dvadesetogodišnjaka pronađen pištolj, jedna osoba uhapšena zbog droge

072info

Nacionalizam i 24 godine nakon rata: U Žepču zapaljena zastava BiH

072info

ZENICA: Pronađena droga, dvije teške krađe

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box