SRAMOTNO: Samo 26 sati trajala je smjerokazna tabla za Smetove u Vranduku

Podijelite vijest

Vrijedna radna akcija u subotu je izvedena na platou Smetova zahvaljujući članovima Azimuth 135 Sari, Enesu, Benarisu, Muhamedu i Afanu.

Uigranost ekipe bila je na nivou.

Postavljeno je sedam stubova sa ručno kopanim rupama i takvim istim transportom do lokacija Spomenika, Ravnih Njiva, Parkinga, Eko-kuće i Doma izviđača i radio-amatera, te na raskršću za Drugavce.

U nedjelju su Amar, Benaris, Demir i Afan, kao monterska ekipa, bili pojačani sa bušačima, tandemom Admir i Eldar, koji su mašinski bušili rupe, a lokacije su bile autobuske stanice u selima Gladovići, Vranduk, Gornja Gračanica, Plahovići, Ričice, Sviće, osnovna škola “Hamza Humo” u Babinu i Sebuje.

Smetovi ovim dobijaju infrastrukturu i uobličen sadržaj za planinare i ljubitelje prirode, što do sada nikada nisu imali.

Ovo je sistematski pristup koji bi trebao doprinijeti povećavanju fizičke aktivnosti građana, te svakako većoj posjeti planini na ovaj način.

Nakon samo 26 sati uređenja smjerokaza prema smetovima u Vranduku je uništena tabla.

Iz Azimuth 135 su objavili fotografiju uništene table i poručili.

“Samo 26 sati trajala je smjerokazna tabla za Smetove u Vranduku, koju smo postavili jučer ujutro”. “Svaka čast presretnom počiniocu! Je li dobar osjećaj”?


Podijelite vijest