Srbija: Od sutra rade bašte kafića sa 50 posto kapaciteta

U Srbiji će od sutra bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 posto kapaciteta.

“Korekcije kojih će biti od ponedjeljka podrazumijevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 posto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mjera mogli da ih primjene”, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon gostujući na Prvoj TV.

Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

“To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mjera, jer da smo te najosnovnije mjere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo”, zaključio je Kon.

On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocijenio da se radi o prkošenju i inaćenju što su ljudske slabosti.

“Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namjera, već iz vrlo svjesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga”, rekao je Kon.

On je dodao kako je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.

“Efekti vakcinacije se vide. Preko 32 posto stanovništva Beograda je vakcinisano, i vidi se da u mjestima gdje je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gdje je manji obuhvat broj oboljelih raste”, naveo je Kon, prenosi Tanjug.

Prethodni članakNovi skandal: Objavljeni privatni podaci više od 500 miliona korisnika Facebooka
Sljedeći članakKo su žene iz BiH za kojima je Interpol raspisao crvenu potjernicu