Portal 072info

Srebrenica puna automobila iz Srbije

srebrenica auta reg 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ljiljana Stevanović, predsjednica Lokalne izborne komisiji Srebrenica izjavila je za Radio Slobodna Evropa da je do 11 sati u opštini Srebrenica glasalo 2.822 birača ili 26 odsto od upisanih 14.499 glasača.

Glasanje protiče bez problem, a na biralištu Petriča, koje je, zbog saobraćajnog udesa kojeg je imala predsjednica biračkog odbora na putu do Srebrenice, otvoreno u 9,30 minuta, glasanje će biti produženo i poslije 19 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Na dan lokalnih izbora, automobili s registarskim oznakama iz Srbije, „preplavili“ su Srebrenicu. Na svim parkinzima mogu se vidjeti automobili s registracijama iz Beograda, Loznice, Valjeva, Čačka, Zaječara, Niša, Novog Sada, Bajine Bašte i Šapca.

„To je organizovana akcija od strane Republike Srbije i Republike Srpske. Već nekoliko godina i izbornih procesa ona funkcioniše i niko ne može da utiče da se to spriječi. Ljudi iz Srbije koji, u većini slučajeva, nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, organizovano dolaze, sačekuju ih ekipe na graničnom prelazu i razvoze po biralištima. Fiktivni glasači danas dobijaju i gorivo za svoje automobile. Nadam se da ćemo to uspjeti spriječiti, bar za naredne izbore“, rekao je za Radi slobodna Evropa Sadik Ahmetović, član izbornog štaba „Moja adresa Srebrenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME