Sretan Božić svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bozicno-drvo-christmas-tree-download-besplatne-slike-pozadine-desktop-blagdani-bozic-cestitka

Danas je Badnjak, dan uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića, vrijeme kada se vjernici najintenzivnije, nakon perioda došašća pripremaju za dan Isusovog rođenja. Svečane mise ponoćke biće održane večeras u svih pet župa u Zenici, dok će u franjevačkoj župi Svetog Ilije biti posebno svečano jer će specijalni vjersko-muzički program održati u povodu 30 godina postojanja i rada duhovni sastav Novo nebo. 

Povodom blagdanih dana na crkvi u Masarikovoj ukrašena je vatikanskom žuto-bijelom zastavom. Božićnu poruku katolicima i svim dobrim ljudima u Zenici uputio je danas don Vladimir Pranjić, koordinator zeničkih župa i župnik crkve Sveti Josip, poručivši da postanu svjesni blizine Boga, njegove ljubavi i brige o svima nama, njegovog poziva da živimo pobožno u međusobnoj ljubavi, da mir i pravednost zavladaju u našim srcima. 

Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira u četvrtak 26. decembra u hotelu „Dubrovnik“ tradicionalni božićni prijem za predstavnike javnog i kulturnog života grada.