AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Malena bišćanka, Emina Kulenović sa roditeljima je prije nekoliko dana otputovala u Italiju kako bi bile izvršene pretrage njenog zdravstvenog stanja, a nakon dijagnosticiranja tumora jetre. Zahvaljujući volonterima udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, obezbijeđen je smještaj u udruženju, koje pomaže djeci koja se liječe, za roditelje i Eminu u kojem mogu boraviti u periodu kada ne moraju biti u bolnici.

“Najteže saznanje za jednog roditelja je ono da mu je život djeteta ugrožen. Najteže je saznanje da je ispred njega jedna velika borba u kojoj su moguće sve vrste gubitaka. Najteže je saznanje da se cijeli njihov svijet mijenja. Najteže je saznanje da na liječenje morate ići daleko od svoje zemlje, porodice i svog doma“, riječi su kojim počinje status objavljen na stranici ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, a koji prenosimo u cjelosti.

“Sva ta saznanja i mnoga druga lakše je pretrpjeti i izboriti se sa svim lošim momentima ako ne prolaze kroz tu borbu sami. Ako ima neko ko će stati uz njih i njihovo dijete, te im pomoći da na tom putu postoje olakšanja koja će im pomoći da se posvete svom djetetu, njegovoj njezi i brizi.
Iz tog i milion drugih razloga trudimo se pomoći i pružiti najveću moguću podršku, olakšati taj put uz pomoć dobrih ljudi, naših donatora i prijatelja, volontera,

Naša mala Emina rano se susrela sa velikom borbom. Dijagnosticiran joj je tumor jetre i tu počinje njena borba. Naši ljekari i osoblje dali su sve od sebe da joj pruže najbolju njegu i brigu, ali kako je ovo oboljenje kod djece jako rijetko Eminu je put odveo u Padovu u Italiju. Svi smo bili uz nju i njenu porodicu od starta. Kontaktirali smo hematoonkologe u Univerzitetskoj bolnici Padova (Azienda Ospedale – Università Padova), od kojih smo dobili preporuke o protokolu liječenja Eminine bolesti.

Kroz cijelo Eminino liječenje doktori sa Hematoonkološkog odjela Pedijatrijske klinike KCUS-a bili su u stalnom kontaktu sa doktorima iz Padove.

Kada je Emina isprimala potrebne hemoterapije organizovali smo prijem u bolnicu u Padovi za Eminu radi daljih pretraga i transplantacije jetre.

Kontaktirali smo volontere u Padovi te smo obezbijedili smještaj u udruženju, koje pomaže djeci koja se liječe, za roditelje i Eminu u kojem mogu boraviti u periodu kada ne moraju biti u bolnici.

Kroz cijeli proces naši volonteri su prevodili svu potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Zbog Emininog zdravstvenog stanja i okolnosti koje je uzrokovala pandemija organizovali smo sanitetski prevoz iz Hrvatske, koji je došao po Eminu i prevezao je na potrebnu adresu.

Naša Emina je prije par dana primljena u bolnicu te je započela sa pretragama.

Naša Emina je borac. Ona je snaga. Ona je hrabrost. Ona je jaka.

Želimo joj uspješan nastavak liječenja i dati ćemo sve od sebe da budemo i dalje tu za nju i uz njenu porodicu. Nećemo dopustiti da ostanu sami”, stoji u Facebook objavi.

Redakcija portala Hanuma.ba, malenoj Emini želi brz oporavak, i da se u Bosnu i Hercegovinu sa svojim roditeljima vrati sretna i nasmijana.

Najteže saznanje za jednog roditelja je ono da mu je život djeteta ugrožen. Najteže je saznanje da je ispred njega jedna…

Objavljuje Srce za djecu oboljelu od rakaSrijeda, 24. ožujka 2021.