SEDMIČNI RETROVIZOR: Vrijeme, dizajn, zamjena lični karti

Podijelite vijest

Jedna novost za sve naše posjetioce je i novi grafički izgled web Portala. Nadamo se da vam se novi dizajn sviđa i da ćete ostati vjerni čitaoci 072infa.

Iako je maj mjesec vrijeme u Bosni i Hercegovini se poigrava sa stanovnicima kao davne 1991. godine kada je padao snijeg u aprilu i bio pun kiše u maju. Iz hidrometeorološkog zavoda objašanjavaju da ovakav ciklus padavina nastaje onda kada nema dovoljno snijega zimi i onda dolazi do pojave dugog i kišnog razdoblja. Ovih dana na planinama smo mogli vidjeti i snijeg, što nije smetalo zimskim tursitičkim radnicima.

Malezijski avion koji je nestao prije nekoliko mjeseci još je predmet špekulacija. Avion koji slovi za najsigurnijeg na svijetu još nije pronađen, uprkos silnoj tehnologiji i naporima najrazvijenih država. Činjenice oko nestanka aviona nisu još razjašnjene, a sve se više sumnja na zavjeru.

Agencija za statistiku objavila je da je u proteklom periodu broj registriranih vozila povećan za 22,4 posto, međutim bilježi se pada zamijenjenih isteknutih vozačkih i lični karti. Iz agencije za identifikacione dokumente najvaljuju gužve ove godine jer prvi put ističu i lične karte u našoj državi. Ukoliko vam je lična karta istekla ili je oštećena, zamijenite je na vrijeme i izbjegnite gužve.