Šta bi se desilo sa našim tijelom ako bismo prestali nositi pantalone?

Screenshot 5 72
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Pantalone svijetu mogu nagovijestiti kakav stil slijedite, kakav posao imate i koje trendove podržavate. Oni su godinama bili dio mode i uvijek su bili dio garderobe ljudi, piše Bright Side.

Ali, iznenađujuće, određene stvari se mogu dogoditi ako ih na neko vrijeme prestanemo nositi, a može se promijeniti i naše zdravlje.

1. Možete izbjeći celulit ili njegovo pogoršanje

Stručnjaci tvrde da ako prestanemo da nosimo uske pantalone, posebno skinny farmerke, mogli bismo izbjeći pogoršanje celulita. Kada prekrstimo noge ili nosimo uske pantalone, imamo velike šanse da razvijemo kožu „narandžine kore“.

Britanski istraživači upozoravaju da vrlo uske farmerke izazivaju celulit na bedrima. Prekinuta cirkulacija krvi sprečava kiseonik i hranljive materije da stignu tamo gdje treba u našem tijelu. Rezultat: koža je umorna i metabolizam kože se usporava.

2. Možete gledati na sebe drugim očima

Fizioterapeuti upozoravaju da nošenje pantalona može učiniti da vidite da ste vitkiji nego što jeste. Oni skrivaju sve “problematične” tačke na našem telu i mogu nas uljuljkati u lažni osjećaj da ne treba da vježbamo. Ako prestanete da nosite pantalone, možda ćete otkriti da nekim dijelovima vašeg tijela treba malo pažnje i to može biti jaka motivacija za odabir aktivnog načina života.

3. Vaše tijelo i unutrašnji organi mogu se osjećati opuštenije

Uska odjeća, farmerke i kaiševi, kao i kompresijsko donje rublje, mogu uzrokovati probleme, “posebno kada se neko prejeda”, kaže Jamie Koufman, MD, specijalista za refluks.

Pritisak koji stvaraju pantalone i kaiševi na želudac može izazvati refluks kiseline – vraćanje želučane kiseline natrag, uzrokujući žgaravicu. Dakle, kada prestanemo da nosimo pantalone, možda ćemo osjećati manji pritisak na unutrašnje organe i izbjeći ove neugodne osjećaje.

4. Vaše tijelo bi moglo manje da svrbi

Možemo biti alergični na različite tkanine i to je razlog zašto naše tijelo ponekad može osjetiti svrab. Ali ono što uzrokuje jak svrab je čvrst kontakt materijala s našim nogama. Noseći pantalone, posebno uske, poput skinnija i helanke, izazivamo taj bliski kontakt odjeće s tijelom, te može početi da nas otiče i svrbi. Iznenađujuće, čak i dugme na vašim plavim farmerkama može izazvati nelagodu ako ste alergični na neke metale.

5. Možete izbjeći akne na nogama

Nošenje uskih pantalona, ​​posebno pantalona za jogu, može biti razlog za folikulitis koji je akne i iritacija uzrokovana napetošću u pantalonama. Takođe, znoj lošije isparava kada nosite pantalone. Dakle, ako nosite široku odjeću, šanse da ćete izbjeći ovaj neugodan efekat će biti manje.