dzena gadzun
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 15, 2021 @ 9:25
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

U narednim danima očekuje se da bude izvršena obdukcija tijela tragično preminule dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, a sa privatne klinike gdje je rađena operacija već su izuzeti snimci s videonadzora.

NER FIT

Vještaci bi trebali ustanoviti tačan uzrok smrti djevojčice koja je pala u tešku komu nakon neuspjele operacije kapka, a snimci trebaju pokazati ko je sve ulazio u kliniku za vrijeme operacije i šta se sve dešavalo kobnog dana.

Za sada nije poznato da li je iko ispitan u svojstvu svjedoka ili osumnjičenih, a policijski službenici MUP-a KS pod nadzorom dežurnog tužioca koji je taj dan i obavio uviđaj poduzimaju radnje i vrše provjere u cilju utvrđivanja svih oklonosti događaja.

Djevojčica je operisana u iznajmljenoj sali privatne klinike “Dr. Bejtović” koja dijeli prostor da privatnom oftamološkom ordinacijom “Dr. Halimić” čija doktorica Nina Jovanović je radila operaciju.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim što ova doktorica nema licencu za rad u Kantonu Sarajevo, sumnjivi su i aparati privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola – dr. Suad Rožajac, a koji su korišteni tokom operacije. Problem je u tome što oni nisu zakonski verificirani, a što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH znači da nemaju potrebnu dozvolu.

Nakon što je djevojčica Džena pala u tešku komu, ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić najavio je “potpune kontrole privatnih ustanova”.

LIDER