Portal 072info

Šta izbjegavati u trudnoći?

Postoji sveopće mišljenje da trudnice mogu jesti što žele i kada žele, ali studije pokazuju drugačije. Trudnoća podrazumijeva da pazite što unosite u tijelo. Ne zaboravite da je vaša prehrana sad postala i prehranom vašeg nerođenog djeteta. To znači da trebate biti zdravi za oboje.

Iako su morski plodovi jako dobar izvor proteina i Omega-3 masnih kiselina, neki plodovi zadrže živu. Izbjegavajte sabljarke, skušu, tunu i sl.

Pljeskavice, kobasice, hrenovke i razne druge mesne proizvode treba izbjegavati također. Ovi proizvodi su izvori rijetkih ali potencijalno opasnih bolesti kao što je listerioza. Ako konzumirate ovu hranu povedite računa da je kuhana na određenoj temperaturi, piše Ženski kutak.

Mozzarella, obrano mlijeko i svježi sir mogu biti dio vaše zdrave prehrane, no sve to sadrži nesterilizirano mlijeko te može biti jako opasno za vas i vašu bebu.

Velika studija provedena 2008. godine dokazala je da 200 miligrama kofeina dnevno mogu uzrokovati prestanak rasta fetusa.

Izbjegavajte kofein što je više moguće, te zamijenite regularnu kavu sa onom bez kofeina. Iako jedna čaša alkohola neće naštetiti vašem djetetu, treba ga skroz izbjegavati. Konzumacija alkohola može dovesti do pobačaja.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box