Šta je prevara: dopisivanje, poljubac ili nešto više

s 142
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prevara u vezi ili braku danas je česta pojava. Šta je tačno prevara, kako biste se ponijeli da vas partner prevari i da li preljubu na isti način definišu muškarci i žene. To su neka od pitanja kojima se nedavno pozabavilo jedno američko istraživanje. 

Nije uvijek jasno gdje je granica između bezazlene zabave i varanja. Muškarci, žene i ljudi iz različitih kultura imaju svoju percepciju o tome šta smatraju preljuom. Svako, naravno, ima pravo na svoje uvjerenje, važno je samo da se vi i vaš partner slažete po tom pitanju. 

ČITAJ JOŠ:  Donna Ares nakon posljednje operacije: Moje dvije preduge godine borbe s rakom…

Varanje može da se definiše kao emocionalno ili seksualno nevjerstvo prema partneru sa kojim ste u “zatvorenoj” vezi. Imati intimni fizički ili emocionalni kontakt sa drugom osobom obično se smatra prevarom. 

Emocionalno varanje Emocionalno varanje je kada partner provodi kvalitetno vrijeme i lijepo se provodi sa osobom koja niste vi, iako nema nikakve intimne odnose sa tom osobom. 

Fizičko varanje Fizičko varanje je kada jedna osoba u vezi ima seksualne odnose sa drugom osobom, a druga osoba u vezi ne zna za to. 

ČITAJ JOŠ:  Izgubio je ženu i sina, ali zbog djece se ne predaje

Šta se smatra varanjem?

Studija Univerziteta u Mičigenu iz 2013. godine bavila se upravo ovom temom tražeći od grupe studenata da ocijene 27 različitih ponašanja na skali od 1 do 100. Ocjenu 1 je trebalo da daju kada tu vrstu ponašanja uopšte ne smatraju varanjem, a 100 ako je smatraju u potpunosti.

Studija je pokazala da ne postoji jasna definicija prevare.

Evo nekih oblika ponašanja, koji ne spadaju u fizičku prevaru, a koje su mnogi od ispitanika smatrali preljubom:

ČITAJ JOŠ:  Urušila se jedna od najpoznatijih kamenih formacija na svijetu

Dodirivanje i hvatanje druge osobe. Kupovina poklona, plaćanje računa ili odlazak na večeru sa nekim drugim. 

Dopisivanje u sitne sate. Slanje eksplicitnih poruka. 

Odlazak na sastanak sa nekim ko nije vaš partner. Sastanak sa bivšim. 

Razmjena brojeva telefona.

Flert sa nekim drugim.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING