Šta je razlog nervozne reakcije direktorice KCUS-a

873x400 29 5

Nakon što je danas generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dr. Sebija Izetbegović reagirala na tekst na našem portalu “KCUS traži alternativni izolatorij, a na Građevini spiskali 500.000 narodnog novca“, kazavši kako nije tačno da je utrošen spomenuti iznos te da je odluku o zatvaranju donio premijer KS Mario Nenadić, podsjećamo javnost da je informaciju o potrošenih pola miliona KM zvanično iznio Upravni odbor Opće bolnice u Sarajevu još 7. avgusta ove godine.

Ovo saopćenje u kojem se navodi “Upravni odbor postavlja pitanje šta je sa izolatorijem na Građevinskom fakultetu za čije opremanje je potrošeno više od 500 hiljada KM?” prenijeli su tada brojni bh. mediji pa se postavlja pitanje zbog čega Izetbegović tek sada problematizira ovu informaciju, koja je prenesena nebrojeno puta.

Saopćenje Upravnog odbora Opće bolnice

Podsjećamo, tada su se doktorica Izetbegović i drugi zvaničnici javno hvalili urađenim poslom. Izneseno je da je radove na izolatoriju izvodila firma “Bosman”, da je čak napravljen i pristupni put a aktivnosti je osim Izetbegović obilazio i Nedžad Ajnadžić koji se hvalio brzinom posla. 

Propali izolatorij, kako smo i objavili, tada je posjetio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Osim toga, dr. Izetbegović treba podsjetiti da gospodin Nenadić nije „Avazov“ premijer nego premijer vladajuće većine u kojoj su njena SDA, DF i Savez za bolju budućnost, što bi ona kao ambiciozna političarka trebala imati u vidu.

Također, interesantno je da pored niza drugih medija, televizija i portala (Face TV, Klix, Raport, Press media) koji su kritizirali nesposobnost vlasti da riješe pitanje izolatorija i koji su nabrajali propale pokušaje proteklih mjeseci, dr. Izetbegović reagira jedino kada to uradi “Avaz”, što upućuje da je i njoj jasan utjecaj i značaj ne samo našeg printanog izdanja nego i portala Avaz.ba.

Nije isključeno da se nepotkrijepljenim tvrdnjama o tome kako je premijer KS donosio odluke o otvaranju ili zatvaranju izolatorija želi samo maskirati činjenica da su tom periodu ključne odluke o izolatoriju na Građevini donosili upravo direktorica KCUS-a zajedno sa čelnikom FUCZ Fahrudinom Solakom o čijem je djelovanju dr. Izetbegović bila primorana svjedočiti pred Tužilaštvom BiH.

Interesnatno je da doktorica Izetbegović u izjavi za TV Hayat nije propustila spomenuti da se prehladila tokom rada na pripremanju izolatorija. 

– Smrzavala se tamo deset dana i zbog toga mjesec dana pila antibiotike jer sam se strahovito prehladila, a sve u svrhu pomaganja Kriznom štabu Kantona Sarajevo da oformimo izolatorij za naše građane – rekla je danas Izetbegović u reakciji.