Portal 072info

Šta se dešava sa bivšim kapitenom Čelika i mlade reprezentacije BiH?

Prije Vinka Marinovića, selektor mlade selekcije bio je Darko Nestorović, koji je imao dosta dobru generaciju, ali je taj tim igrao veoma loše i postizao slabe rezultate. U toj generaciji bilo je dosta dobrih igrača poput Hodžića, Bajića, Pirića, Duljevića, Sadikovića, Burekovića, Mihojevića…

Kapiten mlade selekcije u tim kvalifikacijama bio je Marin Popović, tada nogometaš odnosno kapiten zeničkog Čelika. Ovaj 25-godišnjak trenutno je slobodan nogometaš, odnosno bez angažmana je od ljeta ove godine kada se razišao s ekipom Širokog Brijega.

Popović je prošao sve omladinske selekcije Čelika, te je još kao junior debitovao za seniorski tim Zeničana. Na Bilinom polju odigrao je nekoliko veoma dobrih sezona, koje su mu donijele i pozive u mediteransku, pa kasnije i mladu selekciju BiH.

Nakon dobrih igara u Čeliku, ovaj nogometaš je ostvario inostrani angažman, potpisao je za češku Jihlavu, gdje je ostao sezonu i po, te ubilježio 30 nastupa. U ljeto 2018. godine na poziv Borisa Pavića, koji ga je trenirao u Čeliku stiže na Pecaru, te potpisuje ugovor sa Širokim Brijegom. Za tim s Pecare u prošloj sezoni upisao je 21 nastup, te se na kraju sezone razišao sa Širokim Brijegom.

Iako je bilo govora da će se vratiti na Bilino polje to se nije desilo, te je ovaj ofanzivac , koji može igrati na krilnim pozicijama, ali i na poziciji lijevog bočnog trenutno bez angažmana, što će vjerovatno biti i do zimskog prelaznog roka.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 23
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box