Portal 072info

Šta se dešava sa muškim polnim organom na niskim temperaturama

Penis radi ono što želi i kada želi. Iako u potpunosti poštujemo njegova pravila ponašanja, ipak nas je zanimalo zašto ne podnosi niske temperature…

Urolozi tvrde da se skupi čak do 50 posto u dužinu i 20 – 30 posto u širinu i to kada je izložen temperaturama manjim od 15 stepeni. Kada je dakle muškarcima hladno, krvne žile se sužavaju, što ograničava dotok krvi u penis. To uzrokuje smanjenje veličine penisa.

Tijelo je programirano tako da zadržava toplinu i energiju. Dakle, na hladnoći, tijelo pokušava održati protok krvi, tamo gdje su vitalni organi. Tada pati ostatak tijela – naprimjer prsti na nogama i rukama. U međuvremenu, testisi se povlače i približavaju ostatku tijela da bi se ugrijali i ostali utopljeni, piše Slobodna Dalmacija.

No ipak, rješenje postoji!

Riječ je o sportskim boksericama, no ako ni to upali, možete uvijek tražiti lijek za erektilnu disfunkciju koji penisu može pomoći u opuštanju te jačanju dotoka krvi.

Na sreću, skupljanje ne traje dugo. Čim zatopli, tijelo se počinje zagrijavati tako da krv ponovno slobodno ‘kola’ organizmom, te se penis vraća u normalu za nekoliko minuta!

fokus.ba

Podijelite članak