Portal 072info

Šta treba, a šta ne treba raditi noć prije vjenčanja

Noć prije velikog dana je obično luda mješavina igre nerava i uzbuđenja, a vama je potrebno da se dobro naspavate i odmorite.

ŠTA TREBA DA RADITE

Provedite to vrijeme sa porodicom. Bez obzira da li ćete prirediti svečanu večeru ili provesti veče ispred TV ekrana, to je veliki dan i za članove vaše porodice, zato ga provedite zajedno.

Razgledajte zajedničke fotografije vas i vašeg izabranika, tek da se ne izgubite u svim tim pripremama i ne zaboravite zašto se udajete.

Ugasite gadžete i telefone, i isključite mejl. Opustite se što više možete.

Dobro se naspavajte. To je lakše reći nego učiniti, ali pokušajte. Pripremite sebi opuštajuću kupku, ili se tuširajte duže nego obično, popijte čaj i prelistajte neki modni magazin.

Pošaljite poruku svom voljenom, recite mu koliko ga volite. Jer, i on je isto tako nervozan i uzbuđen kao i vi.

NEMOJTE…

Veče pred vjenčanje nemojte piti previše! Ne želite da ujutru imate glavobolju, naduvene oči i podočnjake.

Nikako nemojte probati novu masku za lice, ili bilo koji novi preparat na koži. Najmanje što vam treba jeste da vam izađe alergija po licu i tijelu.

Nemojte nanositi kremu za tamnjenje kože, da ne bi došlo do pojave fleka.

Nemojte probati još jednom vjenčanicu. Vjerovatno nećete biti našminkani kako ste planirali za sam dan vjenčanja, i vjerovatno nećete imati frizuru za taj dan, a i sigurno ćete biti umorni od višednevnog trčanja, tako da nećete zasijati u punom sjaju, i ne možete imati onaj specijalan osjećaj, kao kada bi bili sređeni tip-top, odmorni i svježi.

Nemojte ostajati budni do kasno ukrašavajući stan i dodajući još neke sitne ukrase. Gosti ujutro neće ni primjetiti da li negdje nedostaje neki cvijet ili ukras, ali će primjetiti ako vi budete nenaspavani i umorni.

Podijelite članak
  • 2
    Shares