Šta vaše grudi govore o vama: Veličina je važna za dušu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Veličina grudi je često bitna stvar muškarcima, ali za žene ona predstavlja nešto mnogo više. Zapravo, nedavna istraživanja su pokazala kako je veličina grudi poprilično povezana sa emocionalnim zdravljem, uključujući i samopoštovanje te funkcioniranje u društvu.

Prosječna veličina grudi se u proteklih 20 godina povećala za dva broja, a razlozi su brojni, od tjelesne težine, nepodobnih grudnjaka do ugrađivanja silikona.

Prema studiji Annals of Plastic Surgery iz 2007. godine, istraživači su došli do saznanja kako žene koje se podvrgavaju povećanju grudi, imaju i do tri puta više šanse da izvrše samoubistvo. Vjeruje se da su razlozi tome nerješeni psihički problemi prije povećanja grudi, nisko samopouzdanje i poremećaju u ishrani.

Studija Archives of Sexual Behavior pokazala je kako veće grudi podrazumijevaju veću brižnost za djecu, što muškarci primjećuju i instiktivno traže žene sa većim grudima, dok oni koji nisu toliko zainteresirani za djecu, žele podsvjesno ženu sa manjim grudima.

Žene sa veličinom B i manje ne troše mnogo novca na kupovine, istraživanje je jednog trgovinskog giganta.

GODISNJICA
MARKETING