Šta vaše grudi govore o vama: Veličina je važna za dušu

Objavljeno:

Veličina grudi je često bitna stvar muškarcima, ali za žene ona predstavlja nešto mnogo više. Zapravo, nedavna istraživanja su pokazala kako je veličina grudi poprilično povezana sa emocionalnim zdravljem, uključujući i samopoštovanje te funkcioniranje u društvu.

Prosječna veličina grudi se u proteklih 20 godina povećala za dva broja, a razlozi su brojni, od tjelesne težine, nepodobnih grudnjaka do ugrađivanja silikona.

Prema studiji Annals of Plastic Surgery iz 2007. godine, istraživači su došli do saznanja kako žene koje se podvrgavaju povećanju grudi, imaju i do tri puta više šanse da izvrše samoubistvo. Vjeruje se da su razlozi tome nerješeni psihički problemi prije povećanja grudi, nisko samopouzdanje i poremećaju u ishrani.

Studija Archives of Sexual Behavior pokazala je kako veće grudi podrazumijevaju veću brižnost za djecu, što muškarci primjećuju i instiktivno traže žene sa većim grudima, dok oni koji nisu toliko zainteresirani za djecu, žele podsvjesno ženu sa manjim grudima.

Žene sa veličinom B i manje ne troše mnogo novca na kupovine, istraživanje je jednog trgovinskog giganta.

DPA | 072INFO
DPA | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Masakr u crkvi u Kaliforniji: Jedna osoba mrtva, četiri teško ranjene

Više ljudi je upucano u današnjoj pucnjavi u crkvi...

Pobjednik Eurosonga poljubio djevojku i otišao u rat

Frontmen ukrajinskog benda Kalush Orchestra koji je pobijedio na...

Navike koje uništavaju imunitet

Održavanje normalne tjelesne mase, uravnotežena i kvalitetna prehrana, dovoljan...