Portal 072info

Štab civilne zaštite Zenica stavio van snage Naredbe i Odluke koje se odnose na pandemiju

Štab civilne zaštite Grada Zenica danas je pod vodstvom gradonačelnika Fuada Kasumovića u funkciji njegovog komandanta, održao svoju 7. sjednicu. 

Tom prilikom donešena je Naredba o stavljanju van snage Naredbe Štaba civilne civilne zaštite Grada Zenica od 18.03.2020. godine i svih Odluka donešenih u vezi sa proglašenjem nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Javnom preduzeću “Tržnica” Zenica čije je poslovanje bilo ugroženo Naredbama Štaba civilne zaštite Grada Zenica, odobrena je novčana pomoć kako bi se ublažili negativni efekti poslovanja u vrijeme pandemije koronavirusa. 

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u prostorima koji su vlasništvo Grada Zenica i za mjesec maj bit će oslobođeni plaćanja zakupnina i naknada za korištenje javnih površina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Štab civilne zaštite Grada Zenica dao je preporuku javnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija” d.o.o., “Grijanje” d.o.o. i “ALBA Zenica” da ukoliko su u mogućnosti, prilikom ispostavljanja računa za komunalnu uslugu grijanja, odnosno vodosnabdijevanja i odvoženja otpada pomognu vlasnike i korisnike poslovnih prostora čiji je rad bio privremeno zabranjen naredbama Federalnog štaba Civilne zaštite.

Usvojen je i Zaključak da se dobrovoljcima, njih ukupno 19, plati rad za vrijeme pandemije i to na poslovima dezinfekcije ulica, zgrada, gradskih javnih površina i klupa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Donijeli smo Naredbu da Služba koja je vršila javne nabavke u periodu proglašenja stanja nesreće, odnosno za vrijeme pandemije, svaku nabavku u najkraćem vremenskom roku postavi na web stranicu Grada Zenica i da istu na zahtjev novinara, dostavi medijima. Želimo da se sve vidi, kako je tekla procedura nabavke, koliko se dobavljača javilo na poziv, koje su cijene nuđene i po kojoj cijeni je roba nabavljena. Neka se vidi kako se pošteno radi, kako se prema svojim građanima može biti transparentno i kako se domaćinski troši novac građana Zenice. Budžet Grada Zenica je stabilan, iako smo vratili 22 miliona KM duga prethodne vlasti, domaćinskim upravljanjem imamo dovoljno sredstava da gradimo i stvaramo bolje uslove za život u svim dijelovima Zenice. Pomogli smo sugrađanima u pandemiji, pomogli i pomagat ćemo i ubuduće privrednim subjektima”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U svojstvu komandanta Štaba civilne zaštite Grada Zenica, gradonačelnik se zahvalio članovima štaba na odgovornom radu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posebno je istakao grupu ljekara Kantonalne bolnice “Zenica” koji su uprkos političkim pritiscima menadžmenta te ustanove, svojim znanjem i bogatim iskustvom dali dodatni kvalitet u radu gradskog štaba civilne zaštite.

Ovom prilikom na građane Zenice apeluje se, da poštuju preporuke i naredbe zdravstvenih štabova viših nivoa vlasti, kao i Svjetske zdravstvene organizacije kada je u pitanju borba protiv koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica u junu bogatija za 112 beba

072info

Nestale Zeničanke, raspisana potraga

Redakcija

ZENICA: Nesreća na GGM-u, sudar motocikliste i automobila (FOTO)

Redakcija
REKLAMA
KRAJ REKLAME