Stanivuković u obračunu s kriminalom u Banjoj Luci: Ili spasiti narod ili umrijeti pokušavajući

drasko

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, kako je jučer i najavio, održao je danas pres konferenciju na kojoj je objavio prvi izvještaj novoosnovanog “Tima za reviziju” o kriminalnim radnjama.
Na samom početku pres konferencije Stanivukokvić je rekao da je ovo prvi put da gradonačelnik govori o kriminalu u gradskoj upravi rekavši da je to kao da vlasnik govori o kriminalu u svojoj firmi.

Izlaganje je započeo s bilbordima u ovom gradu od kojih, prema njegovim riječima, skoro polovina ne plaća zakup.

“Od 372 bilborda u Banjoj Luci, 159 je “lažnih”, za koje se ne plaćaju komunalne naknade. Time je oštećen budžet grada godišnje do pola miliona KM. To su besplatni udžbenici, karte za penzionere, vrtići. Na zgradi ‘Eurospleta’ nalazi se bilbord Dodikovog sestrića, mislite li da je to slučajno? Rok za sve firme je u ponedjeljak da plate inače idu krivične prijave već u utorak”, naglašava Stanivuković.

Kako je naveo, od Dodikovog sestrića koji je postavljao bilborde u centru grada dolazimo do Dodikovog kuma Lukača Ćućuna.

“Čistio je Crkvenu, ali nije obavijestio Vode Srpske, čistio, ali bez nadzora. To je potpisao bivši gradonačelnik i krvične prijave idu u utorak. Na posao će se vratiti, ali “malo morgen”. Može se vratiti kad mene ne bude. Čovjek je postavio ogradu od 120 hiljada KM, pa nismo mi glupi. Procijenjena vrijednost je 25 hiljada KM”, ističe Stanivuković.

Dotakao se i diploma zaposlenih u institucijama Grada, a govorio je i o primanju ugovora o djelu onih ljudi koji su već zaposleni. Dao im je rok da ponište te ugovore do ponedjeljka.

“Imamo diplome za koje sumnjamo. Poslaćemo svim školama, fakultetima da se izjasne o diplomama, ali i da sve inspekcija pročešlja. Ima i pojedinih načelnika kojima treba da se pregledaju diplome. Najbolje da to organi istraže. I iz mog kabineta ići će diplome na provjeru”, kazao je Stanivuković, naglasivši da ovi izvještaji već spriječavaju kriminal u drugim institucijama jer svi znaju da će za dvije godine i tamo pobjediti.

Na kraju gradonačelnik Banje Luke rekao je da zna da ga neko vozilo prati, ali da ga ništa neće zaustaviti ni pokolebati.

“Moja je želja da spasim narod ili da umrem pokušavajući. Ne mogu me uhvatiti u grešci, mogu me samo uhvatiti u lapsusima, ali ja njih hvatam u kriminalu”, zaključio je Stanivuković.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDugi covid i moždana magla zbunjuje doktore, ali liječenje je moguće
Sljedeći članakZavršena obdukcija dvoje mladih: Djevojku i mladića ugušio ugljenmonoksid