Stari most u Mostaru dobija novi kamen “Don’t forget ’93”

U gradu na Neretvi, Mostaru, jutros pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima vandali su u starom dijelu grada bacili čuveni kamen sa Starog mosta na kojem je pisalo “Don’t forget ’93”.

U popodnevnim satima nekolicina građana pokušala je izvaditi kamen iz hladne Neretve, no uz pomoć ronilaca kamen je izvučen, ali u ne tako dobro izdanju, te su građani Mostara odlučili postaviti novi natpis na drugom kamenu, koji je također ostao od rušenja Starog mosta 1993. godine.

Podsjećamo, kamen “Don’t forget ’93” je jedan od simbola rušenja Starog mosta, koji se nalazi na samom prilazu na most.

“To je kamen koji je bio pred Klubom skakača ‘Mostari’ i u potpunosti se raspao nakon što je bačen. Ronioci su izvadili drugi kamen za koji pretpostavljam da će na njemu napisati novi natpis. Stvarno je smiješno da kompletan stari grad Mostara uvečer niko ne čuva. Napravljene su štete po Kujundžiluku”, kazao je Emir Balić za N1, legendarna “mostarska lasta”, skakač sa Starog mosta.

Pored ovog incidenta, kako je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, vandali su prolaskom kroz stari dio grada polomili suncobrane i demolirali obližnje bašte ugostiteljskih objekata.

Kako prenose mediji, policija u Mostaru još uvijek traga za nepoznatim počiniteljima.