Starica tražila ovce, pa pala u provaliju: Brzom akcijom vatrogasaca spašena

Starica tražila ovce, pa pala u provaliju: Brzom akcijom vatrogasaca spašena

Žena, stara oko 90 godina, koju u selu Struganiku kod Mionice (Srbija) spasli vatrogasci spasioci iz Valjeva i Mionice, na dnu 50 metara duboke provalije našla se kada se okliznula, dok je tražila ovce koje su bile na paši, pišu Novosti.

Komšinica koja je bila sa njom odmah je obavijestila njenog sina u Struganiku, on je pozvao policiju i na lice mjesta ubrzo su stigla četiri vatrogasca spasioca iz Valjeva i dva iz Mionice.

Akcija spašavanja trajala je oko dva sata, staricu u stanju šoka, malaksalu, koja nije imala snage ni da govori, preuzela je ekipa hitne pomoći, pa je prebačena u Urgentni centar Zdravstvenog centra Valjevo i kako se saznaje nije u životnoj opasnosti, a njeno stanje je stabilno.

– Zbog izrazito nepristupačnog terena, obraslog gustim rastinjem, morali smo vozila da ostavimo oko 600 metara daleko od mjesta gdje se nalazi provalija u kojoj je bila starica. Veoma brzo smo reagovali, znali smo da je svaki minut dragocijen – kaže za “Novosti” komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Valjevo Aleksandar Rakić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE