STATISTIKE NEUMOLJIVE: 072info i dalje najčitaniji i najutjecajniji medij u ZDK!

F9473CBE DE69 4FFD 86D7 6274A9952E77
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Portal 072info svakodnevno bilježi isključivo porast čitatelja, što dokazuju relevantne statistike Google Analytcsa, kao i pratitelja na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Kontinuitet isključivo rasta čitatelja, ali i korisnika koji nas prate na društvenim mrežama, traje od 29. marta 2013. godine kada je portal i osnovan.

Od tada do danas, za proteklih osam godina postojanja nismo mijenjali niti ime – naziv portala niti dobili jednu presudu za klevetu ili lažno informisanje čitatelja. Također, nijedna od svega dvije prijave Vijeću za stampu nije odlučena protiv portala nego je konstatirano da su ispoštovani novinarski kodeksi. 

ČITAJ JOŠ:  Fudbalski klub Schalke 04 čestitao Dan nezavisnosti BiH

Iako smo još odmah po osnivaju ostavili “iza sebe” brojne portale koji su tada na medijskog sceni bili godinama, tokom našeg djelovanja osnivali su se brojni portali koji su ostali samo na želji da budu medij.

To i ne čudi budući da je redakcija 072info profesionalan tim ljudi, školovanih i stručnih, a koji su na putu do najutjecajnijeg, najčitanijeg i najpopularnijeg portala u Srednjoj Bosni ulagali isključi vlastiti trud, rad i umijeće bez ičije pomoći. 

Hvala milionima čitatelja koji su to prepoznali i svakodnevno posjećuju svoje omiljeno štivo u svijetu internet medija. 

ČITAJ JOŠ:  SIPA: Istražne aktivnosti u zgradi Predsjedništva i vlade Federacije BiH

Na kraju, a kada govorimo o brojkama koje smetaju onima koji maštaju biti 072info i koji nas ne mogu kupiti… Tokom proteklog mjeseca avgusta portal 072info posjetilo je blizu TRI MILIONA čitatelja. Od ovog broja, 656.000 čitatelja su potpuno novi čitatelji koji su prepoznali kvalitet našeg portala. Kada se radi o društvenim mrežama, na Facebooku su naše objave dosegnule blizu ČETIRI MILIONA korisnika, dok smo praćeni i na Instagramu gdje su objave dosegnule do preko 75.000 korisnika i ova brojka nastavlja rasti.

48F2CF0A 35A0 4218 8647 2AA88D669772
072info najpopularniji i na društvenim mrežama

Našim čitateljima koji ne nasjedaju na pamflete po propalim portalima politika koje nas ne mogu kupiti zahvaljujemo na ukazanom povjerenju, uz obećanje da ćemo vas i dalje nastaviti informisati o svim bitnim dešavanjima iz BiH, regije i svijeta.   

ČITAJ JOŠ:  Prihod malih i srednjih preduzeća znatno više pao od BDP-a BiH
GODISNJICA
MARKETING