Stevanović: Ubica moje mlade Azre je poznat čaršijski momak, bio je na listi jedne stranke

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ljekar Dragan Stevanović, SDP-ov dopredsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva, komentirao je tragičnu smrt 25-godišnje doktorice Azre Spahić, koja je smrtno stradala u petak kada je automobilom udario vozač Armin Berberović koji je bio pod dejstvom alkohola.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

– Moja mlada kolegica Azra bila je vrijedan student. Završila je fakultet, stažirala i zaposlila se kao ljekar. Sasvim obična, vrijedna i “nepoznata” djevojka za koju, da nije postala žrtva ubice se gotovo ne bi ni znalo.

Njen ubica je od ranije poznat policiji, kažu ima preko 2.000 KM neplaćenih kazni, vozi bez vozačke dozvole, u momentu ubistva je bio pijan. Poznat čaršijski momak, čak je bio na listi jedne ovdašnje političke partije, jer takvi donose glasove.

Znam lično bar deset sličnih vijećnika, zastupnika,

delegata, narodnih poslanika, odbornika koji su izabrani jer su “poznati” i zato što će za njih glasati slični njima. Danas ti prave spektakle u skupštinama, prodaju i kupuju glasove i od njih nam zavisi sudbina.

Moja kolegica Azra nije bila ni na jednoj listi, jer ko će glasati za sasvim običnu “nepoznatu” mladu doktoricu.

Do kada ?

Krajnje je vrijeme da propišemo moralne standarde za one koji će se stavljati na liste i biti birani da zastupaju ovaj zaludjeli narod

Krajnje je vrijeme da upravo to bude temelj promjena izbornog zakona. Jer, konstitutivnost i legitimno predstavljanje nema nikakve svrhe ako nas predstavljanu nemoralni ljudi i nasilnici, još manje ima “građanska država”.

Lopovi, kriminalci, nasilnici mogu samo u zatvor, nikako u skupštinske klupe.

Objava Stevanovića - Avaz

Objava Stevanovića. Printscreen

Zadnji je čas da za narodne tribune biramo moralne, a za zatvorenike i osuđenike nemoralne.

I nemojte mi više nikada pitati što će doktor, inžinjer, ekonomista, pravnik, radnik u politici.

Zbog Azre i hiljade Azri moramo to raditi da ne bi radile ubice, dileri, lopovi i njima slični.

Krajnje je vrijeme da zaboravite ko je Srbin, Hrvat, Bošnjak, naš ili njihov i da birate moralne ljude koji će moral kao vrijednost vratiti u naše društvo.

Zadnji je čas – poručio je Stevandić.

avaz