AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Zeničani su ovog ljeta napravili nekoliko promjena u igračkom kadru, neki igrači su otišli, neki su došli, a prema onome što dosad pokazuju, crno-crveni su dobro odradili prelazni rok.

Iako je trenirao s ekipom, a novi trener Cihat Arslan kazao da računa na njegove usluge do kraja sezone, iskusni napadač Stevo Nikolić zvanično nije više član NK Čelik.

Ovaj nogometaš, koji je inače drugi najbolji strijelac u historiji Premijer lige sa 100 golova na svome kontu, bio je otpisan od strane trenera Adnana Örneka, koji ga nije htio povesti na pripreme u Antaliju, Nikolić se htio nagoditi s klubom oko raskida, ali nisu se uspjeli dogovoriti, tako da je nogometaš predao tužbu zbog dugovanja.

Komisija za status igrača Zeničko-dobojskog kantona po osnovu višemjesečnih dugovanja donijela je odluku da se raskida ugovor NK Čelik i Steve Nikolića, te da klub s Bilinog polja u roku od 30 dana mora platiti ovom igrači 33.000 KM.

Nikolić je tako postao slobodan igrač, a vidjet ćemo hoće li ga neki klub angažovati u ovom finišu Premijer lige. Zeničani su tako ostali bez igrača, ali i s velikim dugovanjima koje moraju platiti ovom nogometašu u roku koji je predviđen.

Stevo Nikolić u dresu Čelika odigrao je 32 utakmice, postigao je sedam golova uz tri asistencije. Na Bilino polje 34-godišnji napadač stigao je u februaru 2018. godine. Ugovor s Čelikom imao je do ljeta ove godine, ali iskusni napadač svoju karijeru potražit će negdje drugo.

SportSport.ba