Stiglo nam je proljeće: Pokrenite se i oživite vaš vrt

Stiglo nam je proljeće: Pokrenite se i oživite vaš vrt

Temperature postepeno rastu, sunca je sve više i priroda sve šarenija. To su sve znakovi priroda daje kako bi najavila najšarenije godišnje doba, proljeće.

Uz proljeće dolaze i nove zanimljive aktivnosti kojima se konačno možemo baviti sad kad su hladniji dani iza nas. Neke od tih aktivnosti mogu biti uređenje vrta i okućnice, odabir cvijeća koje će krasiti naše domove i opskrba alatom za rad.

Onima koji žele svom životnom prostoru pružiti potpuni “makeover” bit će zanimljivo baciti oko na najnoviji Konzum katalog koji sadrži sve što vam je potrebno za vrt. Bilo da želite ukrasiti prostor s raznolikim biljkama ili stvoriti vlastitu oazu za odmor, svidjet će vam se velika i pristupačna ponuda.

Olakšajte si obaveze poput košnje trave i pripreme vrta za sadnju s kvalitetnim alatima kako bi vam ovo godišnje doba za vas bio opuštajući period.

Ako ste ipak od onih koji čašu vode uvijek vide kao polupunu, proljeće donosi puno prostora za hedonizam. Opustite se uz roštilj u prirodi s bližnjima ili u vrtu pod vedrim nebom.

Proljeće uobičajeno započinje dolaskom lijepog vremena, no ove godine nije baš tako. Regije poput Osijeka su prve dane proljeća dočekale uz pahulje snijega i niske temperature. Je li razlog ovakvog proljeća globalno zatopljenje ili nešto drugo, nitko ne zna. Ono što je sigurno je da se vrijeme popravlja i da možemo planirati aktivnosti, od kojih vam donosimo nekoliko.

1. Uređenje vrta

Prva aktivnost na listi nam je uređenje vrta. Bilo da želite zadiviti prijatelje, iskoristiti slobodno vrijeme ili jednostavno uživati u prirodi, uređenje vrta umanjuje stres i pomaže vam da kvalitetno iskoristite vaše slobodno vrijeme. Idealno je vrijeme da napravite kutak za sebe gdje možete ‘pobjeći’ od modernog užurbanog života.

Ako ste još uvijek početnik, ne morate komplicirati ovakav proces. Nekoliko novih biljaka, stol i stolice na suncu mogu baš svakome popraviti dan. Odvojite vrijeme za sebe i izgradite svoju oazu u prirodi. Ako želite urediti vrt, ali nemate inspiracije, pogledajte rubriku ‘Moj Vrt‘ portala Dizajn Doma.

2. Sadnja cvijeća

Bilo da imate svoj vrt i veliki prostor za ovakav pothvat ili balkon u stanu, svatko se može okušati u ovoj aktivnosti. Postoji nekoliko vrsta cvijeća koja se sade u rano proljeće, a neka od najpoznatijih su:

  • Karanfili
  • Gladiole
  • Petunije
  • Šafrani
  • Frezije

Postoji još mnogo cvijeća pa bi ova lista mogla ići u beskonačnost. Planthouse portal nam donosi pisani kalendar točno vrijeme sadnje biljaka što nam olakšava uzgoj cvijeća. Iskoristite priliku kako bi ukrasili svoje balkone sa šarenim cvijećem i tako si uljepšajte svakodnevan prizor.

3. Hedonizam

Za one koji nisu upoznati s pojmom hedonizma, to ukratko znači uživati. Ispijanje vina u vrtu s prijateljima, roštiljanje u prirodi, pa čak i izležavanje na ležaljci i slušanje glazbe su sve primjeri hedonizma. Pivac nam olakšava odabir mesa za ovakve prigode s fenomenalnim cijenama hrane i pića.

Boravak na suncu će vam sigurno dobro doći, kako zbog pandemije korona virusa, tako i zbog proteklih hladnih mjeseci. Zaboravite na trenutak sve probleme i iskoristite ovo vrijeme onako kako vi želite.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica