Portal 072info

STIŽE ELEKTRONSKI DŽOINT: Legalan je i košta oko 10 eura!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon elektronske cigarete, na redu je došao i elektronski džoint, ideja koja je potekla, kako se i moglo očekivati, iz Holandije. Naime, holandska kompanija E-Njoint BV je razvila i proizvela prvi elektronski džoint na svijetu.

Prema pisanju milanskog lista Korijere dela sera, radi se o jednokratnom proizvodu namjenjenom žurkama, muzičkim dešvanjima, barovima, klubovima i drugim sličnim okupljanjima. Trenutno se proizvodi 10.000 jednokratnih elektronskih džointa dnevno koji se mogu kupiti širom Holandije na kioscima i prodavnicama duvana, a uskoro i u ostatku Evrope.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sličan pravom džointu po dizajnu, E-Njoint je potpuno legalan jer ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, niti duvan, kao ni nikotin. Prodaje se po cijeni od 9 eura u šest različitih voćnih mirisa.

Firma E-Njoint BV planira da u budućnosti proizvede i pravi elektronski džoint koji će korisnik moći da puni tečnim kanabisom. U pregovorima je i sa izraelskom kompanijom Tikun Olam, koja se bavi uzgojem terapeutskog kanabisa, kako bi elektronski džoint postao medicinsko pomagalo, namjenjeno pacijentima u terminalnoj fazi bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Holandija je poznata u svijetu kao tolerantna i liberalna zemlja u pogledu lakih droga, a uvođenje ovog novog proizvoda predstavlja jasnu poruku: sve je okej dok ne smetate i ne ugrožavate druge i ostajete u okviru zakonski propisanih okvira”, kazao je generalni direktor holanske kompanije Meno Kontant.

“Ovo je san svakog proizvođača. Prodaja se odvija brzinom svjetlosti i bez naročite reklame. A niko ne treba da brine jer ono što mi radimo nije kriminal”, dodao je on.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)