Što nam donosi proljeće 2017: Stiže vrlo zanimljiv period za mnoge duše žedne ljubavi!

Proljeće 2017. bit će prvo u nizu posljednjih godina bez pomrčina. To znači da su neke ključne promjene i odrednice bile dobrim dijelom određene već krajem zime (posljednja pomrčina uoči ovogodišnjeg proljeća i njemu najbliža, bila je Sunčeva, 26.2. na 8,12 Riba).

Stoga će se tijekom proljeća početi razvijati priče koje su na neki način najavljene ili su se već dale naslutiti, piše ehoroskop.

Treći mjesec i većina četvrtog iznjedrit će dobre prilike za dugoročnija poduzimanja na teme povezane s svim novim ili pionirskim pothvatima. Stabilan Saturn u Strijelcu činit će lijepe trigone s tranzitnim planetama u Ovnu, a to će donijeti niz svježih ideja koje će se moći primijeniti u stvarnosti. Iste će moći zaživjeti na dulje staze.

Opozicioni Jupiter iz Vage davat će povremene faze hedonizma, lakomislenosti, a kod nekih i lijenosti. Zato je važno biti budan i ne propustiti vjerojatno sjajne prilike.

Mnogi će balansirati između prepuštanja neka stvari „idu kako idu“ (jer im je tako lakše), ili pak sabiranja i koncentracije, te ulaganja napora koji bi im mogli donijeti lijepe rezultate. Možda ne odmah, ali kasnije sigurno.

Linija manjeg otpora neće biti dobar stav. Važno je odoljeti iskušenjima letargije i uprti se u konkretnost djelovanja. Jer upravo će svi spomenuti aspekti biti povezani u zajednički kompleks i o samoj osobi i njenom karakteru ovisit će što će iz datog povući.

Planete će pružati priliku, ali pružat će i iskušenja u isto vrijeme koja neće biti nimalo očita ili strašna da bi ih odmah prepoznali (jer uživancija u poslu je dobra stvar, ali ako se pretjera, ona se obrće u nešto loše). Izlaz je u fokusiranju na jasne ciljeve i u upornosti da se isti slijede bez obzira na trud ili vrijeme koji su potrebni (dobar Saturn dat će plodove).

Ono što svakako upada u oči je dugi tranzit Venere po znaku Ovna, od 4.2. do 7.6., uz fazu njenog retrogradnog hoda od 5.3. do 16.4.

Mnogim osobama rođenim u znaku Ovna ili pak onima koji tu imaju neki stellium planeta ili neki markantniji planet, ovaj će tranzit pokrenuti ljubavni život, staviti na dnevni red emotivne teme ili pak uzrokovati jasno razlučivanje ljubavne prošlosti, te pravljenje reda u osobnim odnosima.

Kako će Venera u Ovnu biti u dobrom aspektu sa Saturnom u Strijelcu, to je za očekivati dugoročnije stabiliziranje emotivnog života kod mnogih (dakako treba uključiti i individualne natalne karte i ono što stoji u njima) uz određena preispitivanja, a pogotovo dok je Venera u retro hodu.

S obzirom da je i Uran u Ovnu, bit će situacija koje će biti neočekivano romantične, pa čak i pustolovne. Venera i Uran nerijetko donesu legendarne ljubavne dogodovštine. Ipak, kako je Saturn tu da sve to stabilizira, izgledno je da će sve proteći i s dozom razuma ili pak mudrosti.Bit će to vrlo zanimljivo proljeće za mnoge duše žedne ljubavi.

Mars će ovog proljeća tranzitirati znakove Bika (11.3.-22.4.), Blizanca (22.4.-5.6.) i Raka (5.6.-21.7.), pa će pripadnici spomenutih znakova u tim periodima imati više aktivnosti ili događanja u kojim će se oni sami više angažirati oko stvari.

Za vrijeme Marsova hoda po Biku, energije će biti konstruktivne i snažne jer će Pluton iz Jarca podržavati poduzimanja iz dobrog aspekta trigona.

U periodu Marsova hoda po Blizancu doći će do zahtjevnijih situacija zbog opozicionog Saturna, pa će neki morati odlučivati na sve ili ništa, ili pak suprotno tome, biti potpuno suzdržani i strpljivi. Važno je tada ne forsirati stvari ako osjetite da one ne teku prirodno. U tim situacijama pomoći će Jupiter iz Vage koji će navoditi ljude da se dogovaraju na diplomatski način.

Kad Mars pređe u Raka, energije će opet postati konstruktivnije, ali i suptilnije zbog dobropostavljenog Neptuna iz Riba koji će isti Mars poticati da djeluje profinjenije.Peti mjesec bit će zbog svega najdinamičniji proljetni mjesec kad će se neke stvari mijenjati silom prilika i postavljati temelji za čvršću budućnost.

29.4. Sjeverni Mjesečev čvor prelazi iz Djevice u Lava i time se pravac promjena za idućih godinu i pol preusmjerava u područja povezana s mladima, sportom, roditeljstvom, djecom, scenskim i estradnim umjetnostima, socijalnim temama, humanitarnim djelatnostima, neobaveznim druženjima, prijateljstvima, izumima, originalnostima i sličnim. U tim temama bit će središnji fokus promjena stvari tijekom idućih 18-tak mjeseci.

Šesti mjesec donijet će nove spoznaje i otvorenost prilika koje će nekim udahnuti novu motivaciju za život i rad.

Svi oni koji krenu u nešto potpuno novo, neka ne zaborave biti realni u svojim procjenama.