Stočari se obradovali: Fabrika za preradu mesa uskoro u poslovnoj zoni u Novoj Topoli

secer ilustracija unsplash
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ako nastojite jesti zdravo i uravnoteženo, izuzetno je važno da izbjegavate prisutnost ovih proizvoda u svakodnevnoj prehrani, a osobito u prehrani male djece. Njima u ovoj fazi života postavljate temelje za prehrambene navike u budućnosti.

Tečni jogurt

Međutim, najbolji jogurt najčešće nije onaj koji se prodaje u supermarketima, već prirodni u koji nije dodan šećer. Većina jogurta koji su nama dostupni ima dodane šećere, osobito tečni jogurt.

Voda s okusom

Voda je najbolje piće i nezaobilazna je svima koji paze što unose u svoje tijelo. Ali važno je naglasiti da to vrijedi za mineralnu vodu, a ne varijante s okusima. Takve su pune dodanog šećera ili umjetnih zaslađivača.

Rezani hljeb

Općenito, hčjeb je namirnica bogata ugljikohidratima, a često napravljena od rafiniranog brašna. Ovo ga čini proizvodom s visokim glikemijskim indeksom. Često proizvođači dodaju još šećera da poboljšaju okus i teksturu, osobito kod rezanog hljeba. Kad birate hljeb, najbolje da odaberete cijelu štrucu nepravilnijeg izgleda i napravljenu od brašna cjelovitih žitarica.

Umak od paradajza u tetrapaku

Paradajz je namirnica puna antioksidansa, a od ostalih elemenata ističe se likopen. Antioksidansi neutraliziraju slobodne radikale koji se akumuliraju u tkivima, sprječavajući razvoj brojnih hroničnih bolesti.

Međutim, pakovani umaci paradajza mogu imati previše dodanih šećera, koji neutraliziraju kiselost i poboljšavaju okus. Naravno, rezultat je namirnica nepoželjna u svakodnevnoj prehrani.

GODISNJICA
MARKETING