Stotinu migranata stiglo iz Sarajeva u Međeđu: Kartu platili oko 100 KM

Stotinu migranata stiglo iz Sarajeva u Međeđu: Kartu platili oko 100 KM

Stotinu migranata noćas je stiglo iz Sarajeva u Međeđu, nadomak Kozarske Dubice, saznaje ATV. Migranti su došli autobusom jednog sarajevskog prevoznika i svi su platili kartu od oko 100 maraka.

Plan im je, kako saznaje ATV, da na ovom mjestu prave šatorsko naselje. Policija Republike Srpske je na stanici zatekla njih 45.

– Idemo u neku zemlju u Evropi, ali ovdje nam je komplikovano da pređemo granicu. Na hrvatskoj granici su nas zaustavili i vratili u BIH. Bili smo u Sarajevu u Blažuju. Platili smo kartu i došli ovdje – kaže jedan od migranata.

Migranti su tenutno na provjeri u policijskoj stanici. Nakon toga bit će smješteni u najbliži migracioni centar. Oni su iz Afganistana i Pakistana a o svemu je obaviješteno i Tužilaštvo BIH.

– Policijski službenici mjesta nadležne policijske stanice Kozarska Dubica na lokalitetu sela Međeđa neposredno uz granicu sa Hrvatskom otkrili 45 migranata koji su tu došli tokom noći. Policijski službenici su informirali nadležno tužilaštvo BIH, terenski centar za strance kao i nadležnu jedinicu granične policije BiH i očekujemo da i oni preduzmu mjere iz svoje nadležnosti – kaže Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

Skoro svaku večer je ovako, pričaju u Međeđi. Više je, kažu, migranata nego mještana. Nerijetko obijaju i provaljuju ljudima u kuće.

U ovom mjestu je krajem oktobra došlo do sukoba migranata porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša. Šest osoba je zadobilo povrede, od čega su tri teže povrijeđene.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE